Forhadt Götze blev Bayerns helt i Dortmund

Mario Götze er sikkert mere upopulær end nogensinde blandt Dortmunds fodboldfans.

Den tidligere Borussia Dortmund-stjerne grundlagde lørdag Bayern Münchens 3-0-sejr på sin gamle hjemmebane. Götze gjorde det til 1-0, før Arjen Robben og Thomas Müller cementerede sejren i slutfasen.

Den offensive midtbanespiller sendte Bayern på kurs mod sejren 25 minutter før slutfløjt, da han modtog bolden på kanten af hjemmeholdets straffesparkfelt og med en tåhyler dirigerede bolden i mål ude ved den ene stolpe.

Götze var kort forinden blevet modtaget med pift og buhråb af 80.000 tilskuere på sin tidligere hjemmebane, da han blev skiftet på banen af Bayern-træner Josep Guardiola i stedet for Mario Mandzukic.

Den tidligere yndling på Signal Iduna Park har fået store dele af Dortmunds publikum på nakken, efter at han i sommer skiftede til arvefjenderne fra Bayern.

Kampen mellem de to storklubber, der i sidste sæson mødtes i finalen af Champions League, var en skuffelse i den første time.

Tempoet var højt og til trods for stor individuel kvalitet hos spillerne, så var der masser af fejlafleveringer.

Skader hos begge hold betød også, at profiler som Bayerns Franck Ribery og hjemmeholdets Mats Hummels måtte se til fra tribunen.

Mario Götzes scoring gav lidt tiltrængt liv i kampen, da Dortmund efterfølgende kom frem til et par gode muligheder.

I stedet for en udligning så viste de regerende mestre fra Bayern klassen, da først Arjen Robben og lidt senere Thomas Müller øgede til 3-0.

Dermed tabte Dortmund for første gang på hjemmebane i denne sæson. Samtidig trækker Bayern fra i toppen af Bundesligaen, hvor holdet nu har 35 point - syv mere end Dortmund på tredjepladsen. Bayer Leverkusen er toer med 31 point.

/ritzau/

Dagens Gossip