Frankrig: 42 mennesker omkommer i frontalt sammenstød

Mindst 42 mennesker er fredag morgen omkommet i en trafikulykke i det sydvestlige Frankrig nær Bordeaux, oplyser myndighederne.

Det er en lastbil, der er kollideret med en bus, og køretøjerne er brudt i brand.

Avisen Sud-Ouest rapporterer, at de to køretøjer ramte hinanden frontalt og med meget stor fart klokken 07.30 fredag morgen. Avisen skrev kort forinden fejlagtigt, at 49 mennesker var omkommet.

Alle de dræbte undtagen én var passagerer i bussen. Det sidste offer var lastbilens chauffør.

- Den franske regering har fuld mobilisering efter den forfærdige tragedie, siger præsident François Hollande under et besøg i den græske hovedstad, Athen.

Det lykkedes fem passagerer at slippe ud af den brændende bus, og de er ifølge myndighederne lettere kvæstet. Tre er sluppet uskadt fra ulykken.

De fleste af passagerne var pensionister. De var fra en landsby i nærheden og var taget tidligt hjemmefra for at deltage i en udflugt.

En lokal beboer fortæller en frank tv-kanal, at ulykken skete ved et sving, som folk fra egnen beskriver som farligt.

Avisen Le Figaro skriver, at lastbilen, der var involveret i ulykken, var læsset med træ, og at den af uvisse grunde stod på tværs af vejen ved sammenstødet.

Det er den værste franske trafikulykke siden 31. juli 1982. Dengang mistede 53 mennesker livet, heriblandt 44 børn, da en bus og adskillige biler ramte hinanden og brød i brand ved Beaune i det østlige Frankrig.

/ritzau/AFP

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip