Frankrig undersøger IS-video med trusler

Skrevet af admin

06/02/2015

Dagens topnyheder

Franske anklagere fra en antiterrorenhed undersøger en video fra Islamisk Stat, hvori den islamistiske gruppe opfordrer til nye angreb på Frankrig, oplyser en retskilde.

I YouTube-videoen offentliggjort tirsdag fremfører en uidentificeret og maskeret islamist, som står flankeret af militante, sin opfordring til franske muslimer om at forlade landet til fordel for gruppens selvudråbte kalifat i Syrien og Irak.

- Jeres blod vil fortsat flyde, lyder en trussel i videoen.

Den franske præsident, François Hollande, bliver omtalt som "jødernes dørmåtte" og franske muslimske ledere Hassen Chalghoumi og Dalil Boubakeur bliver kaldt "hykleriets ledere".

De to franske muslimer, som kommer fra to forskellige moskéer i Paris, er kendt for deres modstand og kamp mod fundamentalisme.

Foreløbig er undersøgelsen, som foretages af den franske efterretningstjeneste, baseret på en påstand om dødstrusler relateret til en terrorgruppe, en trussel om at ville begå terror og våbenbesiddelse.

I videoen optræder syv jihadister, som alle er maskeret og bevæbnet med Kalasjnikov-geværer, blandt dem er en person, som ligner en kvinde.

CNN mener at have identificeret hende som Hayat Boumeddiene, der var kæreste til Amedy Coulibaly, som var en af de tre militante, der i januar angreb og dræbte 17 personer.

En kilde tæt på undersøgelsen siger imidlertid til nyhedsbureauet AFP, at "det ikke sikkert, at det er hende."

Hayat Boumeddiene menes at have forladt Frankrig nogle dage før angrebet på satiremagasinet Charlie Hebdo 7. januar. Hun skal være set i en tyrkisk lufthavn på vej mod Syrien.

Personen, som taler på IS-videoen, opfordrer islamister til at angribe politiet og militæret i Frankrig.

/ritzau/AFP