Fremgang i næstbedste badmintonlag glæder landstræner

Skrevet af admin

31/12/2015

Dagens topnyheder

Det er næsten blevet en vane, at der er danskere med langt fremme i de største badmintonturneringer. I både herresingle og i de tre doublediscipliner er der danskere i top-fire på verdensranglisten.

Det kan selvsagt gøre badmintonlandstræner Lars Uhre glad, men han er lige så tilfreds med, at endnu et kuld af danske badmintontalenter har gjort store fremskridt i 2015.

- Det næste lag er godt på vej, selv om spillerne ikke står til at tage VM- eller OL-medaljer næste år. De skal modnes i nogle år endnu, men der er optræk til noget, der ser lovende ud.

- Det glæder mig rigtig meget, at vi har fået den anden herredouble med Mads og Mads (Pieler Kolding og Conrad-Petersen, red.) i top-ti.

- De har spillet sådan, at der faktisk er en chance for, at de kan komme med til OL, selv om det ikke er sikkert, at de gør det.

- I mixeddouble har vi Niclas Nøhr og Sara Thygesen, som rør på sig og er på vej op, hvor det begynder at blive sjovt - altså i top-30.

- Damesinglerne nærmer sig også. Line Kjærsfeldt er tæt på at være i top-25, og de andre rykker også på sig med enkeltstående resultater.

- I herresingle er Anders Antonsen på vej frem med et godt efterår, efter han er begyndt at spille seniorturneringer, siger Lars Uhre.

En plads blandt de 28 bedste i verden er afgørende for, at flere af spillerne kan tage næste skridt mod en plads i verdenstoppen.

- Der er stadigvæk et stykke vej for hele det lag, før det kulminerer. Man skal være i top-28 for at være sikker på at starte i en Super Series-turnering. Det er første skridt, for så ved man, at man kommer til at spille og slipper for kvalifikationen.

- Så at komme derop er en god milepæl, for så kan du selv begynde at vælge din turneringsplan. Roder du rundt som nummer 50 i verden, så er du afhængig af at få valgt de turneringer, som de andre ikke vil til, siger Lars Uhre.

/ritzau/