Fremgang i næstbedste badmintonlag glæder landstræner

Det er næsten blevet en vane, at der er danskere med langt fremme i de største badmintonturneringer. I både herresingle og i de tre doublediscipliner er der danskere i top-fire på verdensranglisten.

Det kan selvsagt gøre badmintonlandstræner Lars Uhre glad, men han er lige så tilfreds med, at endnu et kuld af danske badmintontalenter har gjort store fremskridt i 2015.

- Det næste lag er godt på vej, selv om spillerne ikke står til at tage VM- eller OL-medaljer næste år. De skal modnes i nogle år endnu, men der er optræk til noget, der ser lovende ud.

- Det glæder mig rigtig meget, at vi har fået den anden herredouble med Mads og Mads (Pieler Kolding og Conrad-Petersen, red.) i top-ti.

- De har spillet sådan, at der faktisk er en chance for, at de kan komme med til OL, selv om det ikke er sikkert, at de gør det.

- I mixeddouble har vi Niclas Nøhr og Sara Thygesen, som rør på sig og er på vej op, hvor det begynder at blive sjovt - altså i top-30.

- Damesinglerne nærmer sig også. Line Kjærsfeldt er tæt på at være i top-25, og de andre rykker også på sig med enkeltstående resultater.

- I herresingle er Anders Antonsen på vej frem med et godt efterår, efter han er begyndt at spille seniorturneringer, siger Lars Uhre.

En plads blandt de 28 bedste i verden er afgørende for, at flere af spillerne kan tage næste skridt mod en plads i verdenstoppen.

- Der er stadigvæk et stykke vej for hele det lag, før det kulminerer. Man skal være i top-28 for at være sikker på at starte i en Super Series-turnering. Det er første skridt, for så ved man, at man kommer til at spille og slipper for kvalifikationen.

- Så at komme derop er en god milepæl, for så kan du selv begynde at vælge din turneringsplan. Roder du rundt som nummer 50 i verden, så er du afhængig af at få valgt de turneringer, som de andre ikke vil til, siger Lars Uhre.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip