Gå amok i sukker og syltetøj: Kro søger deltagere til DM i pandekagespisning

Skrevet af Emil Ryttergaard

15/03/2018
Der er dømt pandekager i stride strømme på Guldkroen. Foto: Shutterstock
Der er dømt pandekager i stride strømme på Guldkroen. Foto: Shutterstock
For fans af den flade pandekage med sukker og syltetøj, venter der en helt vild oplevelse, når der snart afholdes uofficielt DM i pandekagespisning.

Dagens topnyheder

De er nemme og hurtige at lave, og kan serveres med enhver slags syltetøj, sukker eller måske endda en kugle vaniljeis.

Uanset hvad man putter på, så kan man altid spise en pandekage, og er man først i gang, så tager den ene hurtigt den anden, indtil man ikke kan klemme en bid mere ned.

Hvis man ikke kan få nok af den flade dessert, så kan man godt begynde at glæde sig til den 1. april. For her afholder Guldkroen nemlig en helt særlig konkurrence, hvor danmarks største og mest passionerede pandekagespiser skal findes.

Ifølge Guldkroen diskes der op med stakkevis af pandekager, direkte fra den glohede pande, og så er der ellers frit valg mellem tilbehør såsom vaniljeis, jordbærsyltetøj, sukker, chokoladesovs og skumfiduser, hvis man er rigtig eksperimenterende.

Desuden bydes der på rigeligt med drikkevarer i form af vand, mælk, varm kakao eller måske en skumbanan sjus, hvis man trænger til lidt at styrke sig på.

Pandekagerne flyder i en lind strøm på Guldkroen, når der er uofficielt DM i pandekagespisning. Foto: Shutterstock

Det koster 150 kroner at deltage i det uofficielle danmarksmesterskab, og vinder man den lækre udfordring, så kan vinderne bryste sig med et pandekagediplom, som Guldkroen lover, at ‘alle gerne vil have hængende derhjemme.

Derudover får vinderen også en middag for fire personer, hvor der bydes på den helt store ‘fædrelandsmenu’ og fri bar i to timer.

Det er slet ikke dårligt, og det er ihvertfald bedre at spise pandekager ad libitum, end at tygge i en af disse ‘sunde’ grøntsager eller frugter - de kan nemlig gøre dig syg.