Galleri: Real Madrid sender FCK ud

10/12/2013

FC København har udspillet sin rolle i europæisk fodbold for denne sæson.

Det står klart efter tirsdagens 0-2-nederlag i Parken til Real Madrid i Champions League. Dermed slutter københavnerne på fjerde- og sidstepladsen i gruppe B med fire point for seks kampe.

En dansk sejr havde sikret FCK tredjepladsen og adgang til knockout-kampene i Europa League efter nytår. Men det scenarie var aldrig tæt på, selvom hjemmeholdet indledte opgøret ganske fint og i første omgang holdt gæsterne væk fra noget farligt.

Da Luka Modric midtvejs i første halvleg flot smækkede bolden op i det ene hjørne til spansk 1-0-føring, anede man dog et europæisk farvel til FCK, og da Cristiano Ronaldo kort efter pausen øgede til 2-0, var alt håb smuttet ud af Parken.

En kontroversiel - i hvert fald fra FCK'ernes side - episode fandt sted kort før pausen. Efter et FCK-hjørnespark fik Thomas Delaney sendt bolden i mål til 1-1 - eller det troede han.

Dommeren valgte dog at annullere scoringen - umiddelbart for frispark på Madrid-keeper Iker Casillas. Et eller andet havde Delaney ifølge dommeren gjort forkert, og det fandt midtbanespilleren først ud af ved midterlinjen efter at have fejret sit mål i stor stil.

Tilbage til Ronaldo. Superstjernen, der måske bliver valgt til verdens bedste i 2013, kom med sit mål op på ni scoringer i gruppespillet i denne sæson.

Det har ingen før gjort. Generelt var Ronaldo dog noget anonym i Parken - altså bortset fra målet og det stolpeskud, han også bidrog med i anden halvleg. Kort før tid brændte portugiseren endda et straffespark på Johan Wiland.

FCK-træner Ståle Solbakken overraskede med sin startopstilling ved at have angriberen Igor Vetokele med.

Belgieren er fast mand og flittig målscorer i Superligaen, men inden tirsdagens kamp havde Vetokele kun spillet én halvleg i Champions League. Det skete i Istanbul mod Galatasaray, og der var indsatsen så skidt, at han blev taget ud i pausen.

Vetokele havde enkelte fine aktioner, men som ventet fik han få bolde at arbejde med mod et kompakt Madrid-forsvar.

Mens Vetokele var en overraskelse fra start, så kan det modsatte siges om angrebsmakkeren Nicolai Jørgensen.

Han har på det seneste siddet ude med en forstrækning, men var blevet meldt klar. Straffen faldt - desværre for FCK - prompte. Otte minutter inde i kampen måtte han lade sig udskifte, da han tog sig til låret. Skidt for FCK med en så hurtig udskiftning.

Nicolai Jørgensen eller ej. Det havde næppe ændret ved kampens resultat. Real Madrid vandt ganske fortjent.