Gamle Saviola sender sin eksklub ud af CL

10/12/2013

Den græske fodboldklub Olympiakos kvalificerede sig tirsdag aften til 1/8-finalerne i Champions League.

Det græske mesterhold vandt 3-1 hjemme over belgiske Anderlecht, og det var nok til at sikre andenpladsen i gruppe C.

Den argentinske veteran Javier Saviola blev matchvinder for Olympiakos, da han scorede begge klubbens mål, som sender Olympiakos videre på Benficas bekostning.

Saviola har tidligere repræsenteret den portugisiske klub.

Dermed gav han sig selv en perfekt fødselsdagsgave, eftersom han onsdag fylder 32 år.

Det første mål faldt efter 33 minutter, men kort tid efter fik Anderlechts Sacha Kljestan udlignet til 1-1.

Cirka et kvarter efter pausen scorede Javier Saviola for anden gang i kampen, og det mål viste sig akkurat at være nok til at sende Olympiakos videre.

Alejandro Dominguez scorede til 3-1 på et straffespark til allersidst, men det mål var reelt uden betydning.

Olympiakos tillod sig den flothed at misbruge to straffespark, eftersom både Javier Saviola og Vladimir Weiss misbrugte fra 11-meter.

Anderlecht sluttede kampen med otte mand efter tre røde kort.

Grækerne slutter på andenpladsen med 10 point og går videre, fordi de er bedst i indbyrdes kampe mod Benfica.

Det portugisiske hold slutter også på 10 point efter en sejr på 2-1 hjemme over Paris Saint-Germain, der allerede havde vundet gruppen.

Edinson Cavani bragte gæsterne foran i første halvleg, men kort før pausen udlignede Lima på et straffespark.

I anden halvleg sørgede Nicolas Gaitan for sejr til hjemmeholdet, men Benfica må alligevel nøjes med tredjepladsen, der giver adgang til Europa League.

Paris Saint-Germain sparede sin topscorer, Zlatan Ibrahimovic.

Anderlecht slutter sidst i gruppe C med et point.