Gammel familiehund dømt til aflivning: Bed mindre hund i nakken

En gammel jagt- og familiehund (ikke hunden på billedet red.) risikerer aflivning alt imens ny hundelov debatteres i Folketinget. 

Det skriver Netnatur.dk.

- Jeg har i dag besluttet at Deres hund skal aflives.

Sådan indleder Nordsjællands Politi deres skrivelse til indehaveren af en ni år gammel labrador.

LÆS OGSÅ: Billeder og video: Louise tog afsked med Fido

Politiets dødsdom skyldes, at den gamle jagt- og familiehund tilsyneladende umotiveret angreb en forbipasserende hund så voldsomt, at politiet vurderer, der er tale om en skambidning.

Den sorte labrador er nu placeret på dødsgangen i et nordsjællandsk internat, hvorfra aflivningen sandsynligvis vil blive gennemført.

Ingen formildende omstændigheder

Ejeren betragter hunden som venlig og omgængelig. Han har påpeget over for politiet, at hunden den pågældende dag blev luftet for første gang af et andet familiemedlem.

Men selv om der dermed er tale om en lidt atypisk situation, levner lovens fortolkning ikke plads til formildende omstændigheder.

Bliv ven med Dagens.dk på Facebook - klik her og vær med nu

Politiet har lagt vægt på, at den angrebne hund blev løftet op i luften og rusket i nakken. Den blev efterfølgende syet med flere sting hos dyrlægen.

Dyrlægerne konkluderer dog i redegørelsen til Politiet, at hunden ikke har været i livsfare. Den var desuden i stand til selv at gå hjem.

Aflivninger fortsætter

Hundeejeren, der har valgt at være anonym, mener ikke, hundens angreb retfærdiggør en aflivning.

- Min hund var i snor, men rev sig uheldigvis løs, da min svigerinde luftede den sammen med to af hendes egne hunde. Jeg er naturligvis meget ked af hændelsen, som jeg ikke vil forsøge at negligere, siger han til Netnatur.dk.

LÆS OGSÅ: Dusør på 400.000 kr. for at finde Thor

- Det, der dog kan forarge mig i politiets afgørelse, er, at aflivningerne fortsætter, efter at fødevareministeren har spillet ud med sin helt nye "Hundepakke", siger hundeejeren, der frygter, at andre hunde og hundeejere rundt omkring i landet kan ende i lignende situationer.

- Vi har måske en situation, hvor hunde, som slet ikke var tænkt omfattet af loven, bliver aflivet helt op til en ny vedtagelse i Folketinget, fortsætter den berørte hundeejer.

Han har nu tænkt sig at klage til Rigspolitiet, men forventer at hunden ender med at blive aflivet.

Kender du noget til den konkrete sag, er du meget velkommen til at kontakte redaktionen på [email protected].

Dagens Gossip