Glatte veje skaber problemer: Flere ulykker i hele landet

Fra Nordjyllands top til Falster bund - veje i stort set hele landet er berørt af sne- og sludfald fredag morgen.

Det fortæller vagthavende ved Vejdirektoratet, Jakob Riis-Petersen.

- Der ligger sne og slud på vejene rundt omkring i landet, og det er stort set hele landet, der er berørt, siger han.

Derfor har Vejdirektoratet sendt alle hjælpemidler på banen.

- Alle køretøjer, som vi har til rådighed i forbindelse med snerydning, er ude og køre for at sikre, at danskerne kan køre på nogenlunde sikre veje.

- Men der er glat mange steder, så man skal være ekstra opmærksom og tage af sted i god tid, når man kører ud i dag, siger Jakob Riis-Petersen.

Desværre har flere billister allerede taget turen ud i grøften eller ind i autoværnet på grund af de glatte trafikforhold.

- Der har allerede været en del ulykker, og det er igen spredt over hele landet. Så der er ikke et særligt område, der er berørt, siger vagthavende.

Helt konkret melder Vejdirektoratet om et uheld på Herningmotorvejen omkring Pårup, et på den østjyske motorvej ved Hedensted, et på den nordjyske motorvej ved Haverslev, et på den fynske motorvej ved Odense, samt et på Vestmotorvejen ved Slagelse.

- Så der er lidt at se til i øjeblikket. Derfor vil vi anbefale, lige meget, hvor i landet, man bevæger sig ud, at man kører ekstra forsigtigt, siger Jakob Riis-Petersen.

Hos DSB er man imidlertid ikke berørt af vejrsituationen.

- Trafikken hos DSB kører rigtig godt. Det er jo særligt i det nordjyske, at sneen er faldet, men også der kører det fint, siger Martin Larsen, kommunikationsmedarbejder i DSB's presseafdeling.

- Der har været et par aflysninger på det, der hedder Aalborg Nærbane mellem Skørping og Lindholm. Det skyldtes dog et udfald på bystrømmen, altså den strøm, vi modtager fra de kommunale elværker. Ellers har der ikke været nogen problemer, fortsætter han.

Men hvis sneen skulle tage til, er DSB parat.

- Vi har generelt et stort sneberedskab, som vi iværksætter sammen med Banedanmark, når der er slem sne, siger Martin Larsen.

/ritzau/

Dagens Gossip