Gulddrømme trak Mads Albæk til Göteborg

Den 25-årige fodboldspiller Mads Albæk, der tidligere har været anfører for både FC Midtjylland og U21-landsholdet, har skiftet tilværelsen i franske Reims ud med danskerkolonien i IFK Göteborg.

Der lå ellers et økonomisk bedre tilbud på bordet fra den israelske klub Maccabi Haifa, men drømmen om at vinde titler trak Albæk mod nord. Det fortæller han til den svenske avis Expressen.

- Der kom et rigtig, rigtigt fint tilbud fra Israel, men jeg synes, at jeg er for ung til bare at tænke på pengene. I stedet sætter jeg min karriere forrest, og Göteborg passer mig bedre. Jeg er her for at vinde og spille i Europa, siger Mads Albæk til avisen.

Den venstrebenede midtbanespiller skiftede i 2013 til den franske midterklub Reims efter en succesfuld periode hos FC Midtjylland. Opholdet i Frankrig er dog til tider blevet ødelagt af skader, men nu er han skadefri og klar til at kæmpe om pokaler for sin nye klub.

- Jeg kommer fra en klub, hvor det handlede om at overleve. Det var klubbens målsætning. Det gjaldt om at jage og forsvare og ikke have bolden så meget.

- Her i Göteborg handler det om at få guldet om halsen. Jeg har spillet store kampe mod store spillere i Frankrig, men her handler det om sejre og titler. Det har jeg aldrig rigtig prøvet i min karriere før, siger Albæk.

I IFK Göteborg bliver Mads Albæk holdkammerater med Søren Rieks og Jakob Ankersen. Han nåede at spille 42 kampe for Reims.

/ritzau/

Dagens Gossip