Hader du også morgenstunden? Her er 5 små justeringer, som giver den perfekte start på dagen

Det er næsten ikke noget værre end at blive revet ud af en lun seng af et tarveligt vækkeur.

De fleste genkender sikkert scenen: Snooze-knappen får så meget kærlighed, at man ender med at måtte styrte ud af døren med vildt pudehår og tom mavesæk - og som resultat er man smågnaven resten af dagen.

Den gode nyhed er, at man nemt kan ændre den dårlige vane. Vi kan ikke love, at b-mennesker pludselig kommer til at springe ud af sengen, men de kan se frem til en mere behagelig morgen.

Time har samlet en række gode råd til at blive gladere for morgenstunden og dermed få en langt bedre dag.

1. Drop skærmen
Det der med at række ud efter telefonen for at tjekke sociale medier, nyheder og mails som det allerførste, er en virkelig elendig vane. Det blå lys fra skærmen er simpelthen dårligt for din hjerne. Brug i stedet din morgen på DIG, så du kan vågne stille og roligt i stedet for at blive stresset af forpligtelser og sure mails fra chefen.

2. Drik varmt vand med citron
Du har hele dagen til at drikke kaffe, så du behøver ikke at drikke det som det første om morgenen (kaffeelskere vil formentlig være dybt uenige - men hey, det er en tilvænningssag). Din krop vil takke dig for at bytte koffeinen ud med varmt citronvand. Vi har tidligere skrevet om de gavnlige effekter ved den sure drik her: 10 grunde til at du skal drikke vand med citron

3. Ret dig op
Der findes faktisk en rigtig og en forkert måde at stå ud af sengen på. At bevæge sig ud på badeværelset med sløve skridt og dårlig holdning som en halvblind og beruset Quasimodo er den forkerte måde. Den rigtige måde er, at du ruller dig om på højre side, skubber sig selv op i siddende position og rejser dig helt op med rank ryg. Det fjerner presset på hjerte og ryg og er et nemt ritual.

4. Tænk over dine mål for dagen
Mens du gør din citronvand klar og strækker din krop, kan du tænke over, hvilke mål du har for dagen. De skal selvfølgelig være realistiske - og ikke for mange. Det kan for eksempel være, at du lover dig selv at gå en tur efter arbejde, eller at du vil lave en særligt god aftensmad til familien (eller bare dig selv).

5. Stræk og mediter
Det behøver ikke være et ritual, der tager al din tid om morgenen. Men det er en rigtig god idé at bruge et par minutter på at strække din krop om morgenen. Når kroppen lige været i dvale i syv timer, er den ikke bare fyldt med energi og klar til dagen lige med det samme - den skal lige varmes op. At meditere betyder bare, at man sidder i en behagelig position i et par minutter og fokuserer på at rense hjernen for tanker. Læs mere her: Bekræftet: Meditation og mindfulness reducerer angst og depression.

Det hele kræver selvfølgelig, at du slår op med snoozeknappen. Held og lykke.

Følg Dagens Sundhed for flere lignende artikler:

 

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip