Her er 7 måder, du kan komme billigt på ferie

Sommeren er over os, og det er lig med ferie og længsel efter andre horisonter, end det regnfyldte, vi kender herhjemme. 

Men hvis kontoen ikke er bugnende med penge, og du har glemt at spare op, kan længslen blive erstattet med misundelse, når alle vennerne rejser på ferie. 

Men frygt ej, der er flere måder, du kan komme afsted på alligevel, uden du behøver ruinere dig selv eller låne penge i banken. 

1. Samkørsel

I Danmark er GoMore blevet særdeles populært hos danskere, der gerne vil rundt i landet billigere end med DSB, og hos bilister, der gerne vil have dækket nogle af udgifterne til bro og benzin. 

Men GoMore tilbyder ikke kun rejser indenfor Danmark. Under fanen Udland kan du se alle ture, der går fra Danmark til udlandet, og hvis du er lidt fleksibel om destinationen, kan der være billige ture til spændende byer, hvor du oven i hatten også får interessant selskab på turen. 

Du kan også selv slå en tur op, og håbe på at en chauffør skal samme vej, som du gerne vil. 

I Tyskland er samkørsel endnu billigere, og ofte er bilerne også væsentlig nyere end herhjemme. Siden hedder mitfahrgelegenheit.de, og selvom siden er tysk, er der også ture fra Danmark.

En tommelfingerregel er, at det cirka koster 5 euro per 100 kilometer, når du rejser over længere afstande. Du kan også finde forbindelser fra en lang række tyske byer til de fleste lande i Europa. 

2. Flyv billigt 

Selvom priserne på fly stiger, når der er sommerferie, så er det stadig muligt at finde gode tilbud. Det vigtigste er bare, at du er fleksibel omkring tid og destination. 

Søgemaskinen Skyscanner giver dig mulighed for at vælge afgang fra en en given destination, eks. Billund eller København til alle lufthavne, og sammen med den søgning, kan du se en liste over alle afgange på en hel måned.

Og hvis du vil udvide tilbuddene, kan du søge på afgange fra flere forskellige lufthavne, eksempelvis Billund, Kastrup, Aarhus og Malmø.

3. Byt bolig

Selvom de fleste bare gerne vil have sol, er lidt luftforandring alt der skal til, når batterierne skal lades op. Men det kan hurtigt blive en dyr fornøjelse at leje et hus eller sommerhus i Danmark og i udlandet, når du samtidig skal betale huslejen derhjemme. 

Så hvorfor ikke bare bytte din bolig med en, der står i samme situation som dig? Du kan både finde boliger herhjemme og i en lang række andre lande på homelink.org.

4. Lej en lejlighed privat

Hotelværelser er ofte den dyreste post på et feriebudget, men der er flere billige alternativer. 

Hvis du dropper hotellet og i stedet lejer en lejlighed eller et hus privat, er der mange penge at spare. Du kan lave en søgning på Airbnb eller på den lidt mindre kendte Wimdu, hvor der er utallige lejligheder til leje til væsentlig mere overkommelige priser end hoteller. 

5. Lej en bil privat

Det er dyrt at leje biler hos de klassiske biludlejere, men hvis du i stedet vælger en løsning, hvor du lejer af private, kan der være en masse penge at spare. 

Den danske side MinbilDinBil sætter private udlejere og lejere sammen, ligesom GoMore også faciliterer billeje mellem private. Der er mange modeller og priser, og der er orden i forsikringerne. 

6. Tomle

Hvis du forbinder det at tomle med noget langhårede hippier gjorde i 1970'erne, så kan du godt tænke om igen. 

Danmark er et ganske fint land at tomle i, og i disse tider hvor der er store regionale forskelle i, hvad vi stemmer på, kan det være en glimrende måde at nedbryde fordomme og opnå en større forståelse for hinandens syn og prioriteter. 

Hvis du er uerfaren kan du finde tips og gode råd på Hitchwiki, der har en masse erfaringer fra brugere, der har tomlet i Danmark og udlandet. Ifølge Hitchwiki er tomlen en af de bedste måder at opleve de danske øer på, fordi man kan komme gratis med færger, når man er passager i en personbil. 

7. Slå telt op i Sverige

Hvis du bekymrer dig mere om pengepungen end myg, kan du med fordel drage fordel af den svenske allemandsret. Med henvisning til den, kan du bevæge dig mere eller mindre frit i den svenske natur inklusiv privat grund. 

Hovedreglen er, at man skal være varsom mod naturen og vise hensyn til mennesker og dyr. 

Hvis du kan leve op til det, har vores broderland en fabelagtig natur, der kan nydes for meget få penge. Du kan læse mere om reglerne og mulighederne HER

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip