Her er den foruroligende sandhed om forlovelsesringen

I tidernes morgen startede forlovelsesringens historie efter sigende som et symbol på underkastelse. Forhistoriske hulemænd bandt hjemmelavet snor om partnerens ankel, håndled og talje, for at forene deres ånd.

Tyrkiske mænd skulle have givet kvinder fra deres harem en ring for at sikre, at de ikke var ham utro, mens han var væk. Og blandt romerne var det en skik at give konerne en ring med små nøgler, som et symbol på hans besiddelse af hende.

Det skriver ATTN.

Læs mere: Minearbejdere gør et spektakulært fund: Kæmpe diamant til 93 millioner kroner gravet frem

Der gik mange år, før forlovelsesringen udviklede sig til at være det symbol på kærlighed, hengivenhed og troskab, som den er i dag.

Tidligere var forlovelsesringe og diamanter slet ikke noget, man forbandt med hinanden. Den dyrebare sten var ekstremt sjælden og værdifuld. Derfor var de oftest forbeholdt de rige og royale.

I 1867 fandt man diamanter i Sydafrika og opdagede, at de ikke var nær så sjældne, som man først havde antaget. Men historien siger, at man angiveligt forsøgte at fastholde myten om den sjældne diamant, i et forsøg på at at opretholde dens høje værdi.

Læs mere: Kæmpe diamant fundet: Koster op til 92 millioner kroner

I midten af 1930’erne var markedet for diamanter udjævnet. Den store depression og en forestående krig i Europa fik forlovede par til at vælge mindre ekstravagante sten eller helt at droppe forlovelsesringen.

For at modvirke den nedadgående tendens, forsøgte de, der profiterede på diamanterne, efter sigende at skabe et marked, hvor de fleste kommende ægtepar følte sig forpligtede til at købe en forlovelsesring med diamant.

Læs mere: Perfekt blå diamant bliver den dyreste ædelsten nogensinde

Derfor blev diamanter fremstillet som et traditionelt symbol på vedvarende kærlighed og hengivelse på film og i medierne. Filmstjerner bar lånte diamanter på den røde løber og gav smykkerne omtale i pressen.

I dag er diamanten blevet et stærkt symbol på kærlighed, forlovelse og ægteskab. Et symbol, der betyder, at kærestepar bruger mange tusindvis af kroner på den nærmest obligatoriske diamantring.

Følg Dagens Kvinder for flere lignende artikler:

 

 

Dagens Gossip