Her er metoden, der forbedrer børns syn markant

Nærsynethed er blevet en epedimi i store dele af Asien, hvor det i nogle område rammer mellem 80 og 90 procent af skolebørn.

Lidelsen rammer også i stigende grad europæere, hvor forskellige grunde så som øget brug af computer og andre skærme får skylden for problemet.

Derfor satte en gruppe forskere fra Sun Yat-sen Universitetet i Guangzhou sig for at undersøge, om tid væk fra skolebøger og skærme kan afhjælpe nærsynethed blandt børn.

De fulgte en gruppe af 952 førsteklasseselever fra 12 forskellige skoler i Guangzhou-provinsen i Kina.

Læs også: Ser du dårligt: Her er tricket, så du kan se godt uden briller

Børnene blev ’ordineret’ 40 minutters udendørsaktivitet hver dag i tre år som en del af deres skolegang. Dertil blev forældrene til børnene bedt om at have fokus på, at børnene legede udenfor i deres fritid og weekender.

Efter tre år viser en sammeligning af kontrolgruppen og den gruppe, der legede udenfor, at der er en 23 procent lavere risiko for at udvikle nærsynethed blandt børn, der leger ude en lille time dagligt.

- Det er klinisk set vigtigt, fordi små børn, der udvikler nærsynethed i en tidlig alder, er i en større risiko for at udvikle en svær grad af nærsynethed senere i livet, konkluderer forskerne blandt andet på baggrund af studiet

Det næste oplagte skridt er nu at undersøge, om der er forskellige virkninger, alt efter hvilke aktiviteter, børnene laver i deres tid udenfor. 

Læs også: Bruger du briller? Så skal du lægge denne makeup

 

Følg Dagens Videnskab for flere lignende artikler:

 

 

Dagens Gossip