Historie om flygtning der sparkede gravid i maven var løgn: Nu er mand dømt

Det vakte opsigt, da der i september kom en historie frem om at en flygtning havde overfaldet en gravid dansk kvinde på en færge mellem Tyskland og Danmark, hvor han skulle slået og sparket kvinden. 

Overfaldet skulle være sket i forbindelse med, at en gruppe flygtninge var i gang med at bryde ind i flere biler på vogndækket, og den eksploderede på de sociale medier, hvor historien blev delt af tusinder.

Der var bare ét enkelt problem: Den var ikke sand. 

I virkeligheden var der tale om et optrin mellem en 71-årig amerikansk mand og en højgravid dansk kvinde. 

Sagen blev fredag behandlet i Retten i Nykøbing Falster, hvor manden var tiltalt for legemesangreb af særlig rå, brutal eller farlig karakter for at have slået kvinden i hovedet med knyttet hånd og efterfølgende sparket hende i maven, skriver Folketidende.dk.  

Anklagemyndigheden ønskede også manden udvist med indrejseforbud i seks år, hvilket dog blev droppet inden retssagen på grund af den 71-åriges danske rødder.

Den tiltalte var ikke mødt op i retten, da han havde fået lov til at rejse hjem, fordi han havde en billet til hjem til USA to dage efter hændelsen på færgen.

Ifølge den 71-åriges forsvarer, Jeppe Søndergaard, viste videooptagelser fra færgen, at den højgravide kvinde under et skænderi skubbede til en anden person på færgen, kort efter bilerne var kørt om bord på Prinsesse Benedikte. Det blev overværet af den 71-årige mand, der holdt parkeret ved siden af kvindes bil.

Fem timer efter var flere af passagerne anspændte og frustrerede efter at have ventet længe på at komme i havn. På vogndækket mente den forurettede kvinde, at den 71-årige dansk-amerikaner havde banket døren fra sin bil op i kvindes bil.

- Hun kommer mod min klient, som huskede hende fra det første optrin og var klar over hendes temperament. Derfor slog han i selvforsvar hende med et knytnæveslag i ansigtet, forklarer Jeppe Søndergaard, ifølge Folketidende. 

Retten mente dog ikke, der var tale om selvforsvar, og den 71-årige fik 40 dages betinget fængsel for slaget. Sparket i maven på den højgravide kvinde havde ingen andre end kvinden selv bemærket.

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip