Historikere kårer USA's mest populære førstedamer

Eleanor Roosevelt er kåret som den mest populære førstedame i USA's historie i en ny undersøgelse.

Den nuværende præsidentfrue, Michelle Obama, kommer ind på en femteplads og sniger sig dermed foran Hillary Clinton, der lander på en sjetteplads.

Eleanor Roosevelts mand, Franklin, var præsident fra 1933 til 1945. Det er femte gang, at hun optræder på førstepladsen i undersøgelsen, der er blevet foretaget af Siena College Research Institute siden 1982.

Præsidentfruen spillede en stor rolle som Franklin D. Roosevelts moralske samvittighed gennem hele hans præsidentperiode. Efter tiden i Det Hvide Hus var hun aktiv i menneskerettighedssager.

Den mindst imponerende førstedame, ifølge undersøgelsen, er Jane Pierce, der var hustru til USA's 14. præsident Franklin Pierce. Parret fik en enkelt periode i præsidentboligen på Pennsylvania Avenue i Washington fra 1853 til 1857

242 historikere og politologer blev i undersøgelsen bedt om at uddele point i ti kategorier til 38 af USA's i alt 46 præsidentfruer gennem tiderne. Spørgsmålene omhandlede blandt andet mod, integritet, deres betydning for landet og deres bedrifter.

Den nuværende førstedame Michelle Obama scorer især højt i kategorien om at være selvstændig og af værdi for præsidenten. Hendes svageste punkt omhandler rollen som forvalter af opgaverne i Det Hvide Hus.

/ritzau/Reuters

Dagens Gossip