Hizbollah beskylder Saudi-Arabien for ambassadeangreb

Den libanesiske Hizbollah-bevægelses leder, Hassan Nasrallah, hævder, at Saudi-Arabien stod bag angrebet mod den iranske ambassade i Beirut for et par uger siden.

25 personer blev dræbt i angrebet, som Saudi-Arabien dagen efter fordømte som en "fej" terrorhandling.

Abdullah Azzam-brigaderne, der er forbundet med al-Qaeda, har taget skylden for selvmordsaktionen.

- Gruppens leder er saudiarabisk, og jeg er overbevist om, at den er knyttet til de saudiarabiske efterretningstjenester, der styrer grupper som denne flere steder i verden, siger Nasrallah til den libanesiske tv-station OTV.

Hizbollah og bevægelsens allierede i regionen, Iran, bakker op om Syriens præsident, Bashar al-Assad, mens Saudi-Arabien støtter de oprørere, som forsøger at fjerne Assad fra magten.

Ifølge Hizbollah-lederen var angrebet mod den iranske ambassade Saudi-Arabiens hævn for Irans opbakning til Assad. Angrebet i Beirut skete samtidig med, at militæret i Syrien gennemførte en stor offensiv mod oprørerne.

Saudi-Arabien "lader Iran betale prisen for konsekvenserne af dets fejlslagne planer i regionen", siger Nasrallah.

Han beskylder også Saudi-Arabien for i årevis at have afvist ethvert forsøg fra Iran på forbedre forholdet mellem de to lande.

- Problemet er, at Saudi-Arabien altid har betragtet Iran som en fjende, siger han.

- Saudi-Arabien søger at sikre sig lederskabet af den arabiske og muslimske verden og afviser enhver ven. Det ønsker, at alle regeringer i den arabiske og muslimske følger dets ordrer, siger lederen af Hizbollah.

/ritzau/AFP

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip