Hjemmeside: Mand fra Danmark dræbt i Syrien

En dansk islamist er ifølge hjemmesiden syrienblog.net blevet dræbt i Syrien.

Der er ifølge det dansksprogede medie tale om Samuel Yemane fra Nørrebro, der skal være blevet dræbt i det nordøstlige Syrien.

- I går (mandag, red.) observerede vi rygter i islamistiske miljøer i Danmark om, at Samuel Yemane skulle være dræbt. I dag blev det bekræftet af en video, skriver syrienblog.net og linker til en video af et lig.

Ifølge videoen blev Samuel Yemane skudt i benet, men det er uklart, om det også er årsagen til hans død.

Syrienblog.net skriver, at Samuel Yemane var kendt i islamistiske miljøer under navnet Abu Issa, og at han havde bopæl på Aldersrogade 100, 3. tv. på Nørrebro i København.

Syrien-ekspert Naser Khader mener, at de konkrete oplysninger kombineret med videoen bidrager til sandsynligheden for, at oplysningerne er korrekte.

- De skriver jo både hans navn og adresse, og der er et billede af ham. Det virker troværdigt, siger Naser Khader.

- Syrienblog plejer at være troværdig, når det handler om dødsfald, påpeger Khader.

Udenrigsministeriets Borgerservice bekræfter overfor Jyllands-Posten, at ministeriet er bekendt med forlydender om, at en dansk person er omkommet i Syrien.

- Vi kan ikke bekræfte, at der er tale om en dansk statsborger.

- I overensstemmelse med fast praksis i sager, hvor der er forlydender om, at en dansk statsborger er afgået ved døden i udlandet, har vi bedt ambassaden i Beirut om at undersøge sagen nærmere, siger vagthavende til Jyllands-Posten.

Naser Khader mener, at særligt tyrkisk passivitet ved grænsen til Syrien er skyld i, at mange udlændinge mere eller mindre uhindret slipper ind i det krigshærgede land.

- Jeg mener, at PET har talt om 80 personer, der opholder sig i Syrien for at kæmpe. Og det er et dynamisk tal - det er ikke de samme 80 personer. Nogle rejser ud, og andre rejser ind. Og jeg tror, tallet er højere end 80.

- Det er så nemt at komme ind i Syrien - især fra Tyrkiet. De holder stort set ikke øje med grænsen, og det er et af de store problemer i den her sag, siger Naser Khader.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip