Hjemmeside: Mand fra Danmark dræbt i Syrien

En dansk islamist er ifølge hjemmesiden syrienblog.net blevet dræbt i Syrien.

Der er ifølge det dansksprogede medie tale om Samuel Yemane fra Nørrebro, der skal være blevet dræbt i det nordøstlige Syrien.

- I går (mandag, red.) observerede vi rygter i islamistiske miljøer i Danmark om, at Samuel Yemane skulle være dræbt. I dag blev det bekræftet af en video, skriver syrienblog.net og linker til en video af et lig.

Ifølge videoen blev Samuel Yemane skudt i benet, men det er uklart, om det også er årsagen til hans død.

Syrienblog.net skriver, at Samuel Yemane var kendt i islamistiske miljøer under navnet Abu Issa, og at han havde bopæl på Aldersrogade 100, 3. tv. på Nørrebro i København.

Syrien-ekspert Naser Khader mener, at de konkrete oplysninger kombineret med videoen bidrager til sandsynligheden for, at oplysningerne er korrekte.

- De skriver jo både hans navn og adresse, og der er et billede af ham. Det virker troværdigt, siger Naser Khader.

- Syrienblog plejer at være troværdig, når det handler om dødsfald, påpeger Khader.

Udenrigsministeriets Borgerservice bekræfter overfor Jyllands-Posten, at ministeriet er bekendt med forlydender om, at en dansk person er omkommet i Syrien.

- Vi kan ikke bekræfte, at der er tale om en dansk statsborger.

- I overensstemmelse med fast praksis i sager, hvor der er forlydender om, at en dansk statsborger er afgået ved døden i udlandet, har vi bedt ambassaden i Beirut om at undersøge sagen nærmere, siger vagthavende til Jyllands-Posten.

Naser Khader mener, at særligt tyrkisk passivitet ved grænsen til Syrien er skyld i, at mange udlændinge mere eller mindre uhindret slipper ind i det krigshærgede land.

- Jeg mener, at PET har talt om 80 personer, der opholder sig i Syrien for at kæmpe. Og det er et dynamisk tal - det er ikke de samme 80 personer. Nogle rejser ud, og andre rejser ind. Og jeg tror, tallet er højere end 80.

- Det er så nemt at komme ind i Syrien - især fra Tyrkiet. De holder stort set ikke øje med grænsen, og det er et af de store problemer i den her sag, siger Naser Khader.

/ritzau/

Dagens Gossip