Hjulmand får sin første sejr i Bundesligaen

13/09/2014

Kasper Hjulmand og danskerens Mainz 05-mandskab er godt med i Bundesligaen efter lørdagens 3-1-udesejr over Hertha Berlin.

Sejren var Hjulmands første i Bundesligaen, hvor Mainz nu er noteret for fem point i sæsonens første tre kampe.

For Hjulmand var sejren yderst vigtig, eftersom han har været under pres på grund af en skidt sæsonåbning, der allerede har budt på exit i Europa League og den tyske pokalturnering.

Danskerens japanske offensivstjerne Shinji Okazaki nettede i første halvlegs slutfase til 1-0 for Mainz, da han var hurtig over en ripost, og med 20 minutter tilbage af opgøret gjorde tunesiske Sami Allagui det pudsigt nok til 2-0.

Allaguis scoring var pudsig, da han i transfervinduets sidste dage blev hentet til Mainz fra netop Hertha Berlin på en lejeaftale. Brasilianske Ronny reducerede i slutfasen for Berlin-holdet, inden Okazaki i overtiden scorede til 3-1. Japaneren er noteret for tre sæsonmål.

I München havde mesterholdet Bayern München ikke den danske landsholdsspiller Pierre-Emile Højbjerg med i 2-0-hjemmesejren over Stuttgart.

Den 19-årige midtbanespiller, som var med i sidste uges landskampe mod Tyrkiet og Armenien - og scorede mod sidstnævnte - var end ikke med på bænken for værterne.

Inde på banen viste Mario Götze sin klasse. Offensivspilleren, som blev matchvinder for Tyskland i sommerens VM-finale mod Argentina, bragte Bayern foran efter en lille halv time. Fem minutter før tid scorede indskiftede Franck Ribery til 2-0.

Med sejren har Bayern nu syv point for tre kampe - det samme antal som førerholdet Bayer Leverkusen.

Bayerns største rival i Bundesligaen har de seneste mange sæsoner været Borussia Dortmund, og Jürgen Klopps mandskab fik med det samme fuld valuta for at hente klubbens tidligere profil Shinji Kagawa hjem i sommerens transfervindue fra Manchester United.

Den japanske midtbanespiller scorede Dortmunds andet mål i 3-1-hjemmesejren over Freiburg. Den colombianske angriber Adrian Ramos, som Dortmund har hentet i Hertha Berlin i sommerpausen, nettede til 1-0.

Med lidt over 10 minutter igen gjorde indskiftede Pierre-Emerick Aubameyang det til 3-0, og med sejren er Dortmund noteret for seks point.

Wolfsburg havde Nicklas Bendtner på bænken i de første 74 minutter i 1-1-kampen ude mod Hoffenheim, som havde U21-landsholdsspilleren Jannik Vestergaard bænket i hele opgøret.

Da Bendtner kom på banen, var Wolfsburg bagud 0-1, og den danske angriber så angrebskollega Ivica Olic udligne kort før tid. Wolfsburg er noteret for to point.