H&M fjerner omdiskuteret billede: 'Det leder tankerne hen på gruppevoldtægt'

Skrevet af Morten Larsen

19/05/2016
- Tankerne ledes hen på gruppevoldtægt og mandschauvinisme, forklarer en utilfreds kunde om fotoet, der nu vil blive fjernet fra tøjgigantens nye kampagne.

Dagens topnyheder

- Det er et meget bevidst billedvalg. Tankerne ledes hen på gruppevoldtægt og mandschauvinisme, siger Jeanette Larsson til Expressen.

Den svenske kvinde, der i 25 år har arbejdet for politiet med sager om sexmisbrug, er ikke imponeret over en ny reklame for et par shorts fra tøjkæden H&M.

- Vi er mange, der er blevet meget stødt af det usmagelige sort/hvide billede på deres hjemmeside, hvor en unge kvinde på en stol ser ud til at få et stoleben kørt op i underlivet, skriver hun på Facebook.

Her kan du se det omdiskuterede fotografi, der har været en del af tøjgigantens seneste reklamekampagne i en lang række lande:

I Sverige har fotoet vist sig at være hård kost, da flere kunder har skrevet til H&M i for at klage over reklamen.

Jeanette Larsson forklarer til avisen, at hun er færdig med at købe tøj hos H&M, der har taget konsekvensen af de utilfredse henvendelser.

Læs også: 8 morsomme billeder af børn, der er ret dårlige til at lege gemmeleg

En talsperson fra H&M siger til Expressen, at hun synes, det er trist, hvis man fortolker billedet på den omtalte måde, men at tøjkælden vil fjerne billedet fra nettet hurtigst muligt.