To hold klager til Vestager over ulige vilkår i Formel 1

EU's danske konkurrencekommissær, Margrethe Vestager, har fået en klage på sit bord fra Formel 1-holdene Sauber og Force India.

De to hold mener, at der ikke er lige vilkår for alle teams i Formel 1, og derfor vil de have EU til at kigge på de konkurrenceforvridende forhold.

Det skriver nyhedsbureauet dpa.

Klagen er relateret til paragraffen i EU-lovgivningen, som forbyder virksomheder med en dominerende markedsposition at agere til skade for konkurrenterne.

Ifølge Force India og Sauber lytter ledelsen i Formel 1-organisationen ikke til de mindre hold, ligesom fordelingen af præmiepenge også i alt for høj grad favoriserer feltets sværvægtere.

Klagen kommer, efter at flere af de små Formel 1-teams i de seneste sæsoner har haft svært ved at få økonomien til at hænge sammen. Nogle har måttet forlade sporten, og senest har Lotus måttet lade sig opkøbe af Renault.

Hvis Margrethe Vestager finder det bevist, at Formel 1-organisationen har forbrudt sig mod EU-lovgivningen, kan ejerne se frem til en bøde, der kan være helt op til ti procent af organisationens årlige indtægter.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip