Hold øje med din e-Boks: Disse danskere modtager vigtig skattebesked

Skrevet af Emil Martesen

19/04/2024
Foto: Dagens.dk
Foto: Dagens.dk
Hold øje med din e-Boks.

Dagens topnyheder

Det er ikke først gang, og det bliver bestemt ikke sidste gang, at du bør holde øje med din e-Boks for vigtig post.

Og denne historie er ingen undtagelse.

En række danskere bør tjekke deres e-Boks omgående, da der er kommet vigtig post.

Sådan skriver Furesoe.

Boligejere i Furesø Kommune kan se frem til at modtage opdaterede ejendomsskattebilletter, som vil være baseret på de seneste vurderinger, som nu er blevet færdiggjort.

Hvis du ejer en bolig, er det essentielt at forstå, hvordan det påvirker din økonomi.

Ejendomsskatten for årene 2021-2023 bliver reguleret. Oprindeligt blev skatten beregnet på et foreløbigt grundlag, da de endelige vurderinger fra 2020 var forsinkede, men nu justerer kommunen skatten, så den matcher de aktuelle vurderinger.

Det kan betyde, at du får en ekstra regning, men det kan også betyde, at du har ret til en tilbagebetaling; det kommer nemlig helt an på vurderingen.

Som boligejer vil du modtage tre separate skattebilletter, én for hvert af årene fra 2021 til 2023. Disse sendes til din post eller e-Boks, og det er derfor vigtigt, at du holder øje med din post og sørger for, at dine kontaktoplysninger er 'up to date'.

Hvis du er tilmeldt indefrysningsordningen for grundskyld, vil eventuelle stigninger ikke påvirke din nuværende betalingsforpligtelse.

De ekstra omkostninger vil først blive opkrævet, hvis du vælger at sælge din bolig, hvilket sikrer, at du umiddelbart ikke bliver økonomisk belastet af stigninger i grundskylden.

Det er også væsentligt at være opmærksom på, at reguleringen kun gælder for den nuværende ejer af boligen.

Hvis boligen er blevet solgt efter de oprindelige opkrævninger, vil det være den nye ejer, som står for regningen eller modtager tilbagebetalingen.