Hvem sagde kongearbejde? Så lidt arbejder kong Frederik og dronning Mary

Skrevet af Emil Martesen

20/02/2024
Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix
Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix
Hvem sagde kongearbejde?

Dagens topnyheder

I februar måned har det danske kongepar, Frederik og Mary, nydt godt af mere fritid end officielle pligter.

Det fremgår af kongehusets kalender.

Kong Frederik har markeret sig med fire officielle arbejdsdage, mens dronning Mary endnu ikke har påtaget sig officielle opgaver. Denne periode har også budt på en skiferie, og alt det kombineret har vakt opmærksomhed og kommentarer fra kongehusets iagttager.

Kim Bach, Ekstra Bladets kongehuskommentator, lægger heller ikke skjul på, at en tilsyneladende langsom optrapning til det forøgede arbejdspres, som Frederik antydede i sin bog 'Kongeord':

"I den lille blå ('Kongeord', red.) har Frederik bebudet, at han og Mary ville få mere at lave. Nu kan man bare konstatere, at det tager tid for dem at komme igang med det. Der er et tilløb. Indtil videre har de såkaldte 'timeouts' , som han skriver om i bogen, fyldt mest", siger han, hvilket antyder en ironisk ombytning af begreberne 'arbejde' og 'timeout' i kongens formulering.

Men når februar måned er omme, vil kongeparret have akkumuleret syv officielle arbejdsdage mellem dem, med udsigt til muligvis flere tilføjelser til deres kalender.

Kongehuset har løftet sløret for en opdatering af deres digitale oversigt, som nu vil inkludere officielle aktiviteter længere frem i tiden.

Alt det sker i en periode, hvor kongeparret forbereder sig på at agere værter ved deres første statsrådsmiddag som konge og dronning, samt en hæderstegnsmiddag for Forsvaret, Flyvevåbnet og Beredskabsstyrelsen.