Indbrudstyv taget på fersk gerning to dage efter løsladelse

En 28-årig indbrudstyv forsøgte juleaften at slippe væk fra politiet via et vindue, men det satte en hundepatrulje en stopper for.

I stedet blev manden taget på stort set fersk gerning, fortæller vagtchef Anders Schütt fra Nordsjællands Politi.

- Vi får en anmeldelse fra alarmcentralen klokken 17.25. En indbrudstyv har udløst en alarm i en villa i Birkerød. Gerningsmanden hopper ud ad vinduet med en pose på ryggen, men det ser en af vores hundepatruljer, siger han til Ritzau.

- Betjentene anholder ham 17.30. Han har stjålet diverse computerudstyr, kontanter og lidt guld, siger vagtchefen videre.

Den 28-årige vil blive fremstillet i grundlovsforhør 1. juledag. Det har han prøvet før. Han er nemlig tidligere dømt for røveri og indbrud.

Og det var ikke mange dage, manden nåede at nyde sin frihed.

- Gerningsmanden er en iransk statsborger, der bor i Sandholmlejren. Han er blevet løsladt for to dage siden efter at have afsonet en fængselsdom. Selv om hele straffen ikke var afsonet, blev han løsladt 22. december, siger Anders Schütt.

Også Københavns Vestegns Politi har haft held med at få fingrene i en indbrudstyv juleaftensdag.

Her er der tale om en 22-årig mand, der torsdag formiddag blev indhentet og anholdt af politiet, kort efter at han var brudt ind i en villa i Rødovre. I villaen havde han forsynet sig med adskillige formodede tyvekoster.

- Det var meget tæt på, at den 22-årige blev taget på fersk gerning. Da han blev anholdt, havde han nogle effekter på sig, som ikke bare stammede fra det ene villaindbrud, men også fra to andre, oplyser vagtchefen hos Midt- og Vestsjællands politi.

Den unge mand har fredag fået en straksdom på fem måneders fængsel for de tre indbrud, som han har erkendt.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip