Indisk soldat reddet ud efter seks dage begravet i sne

Onsdag i sidste uge blev ti indiske soldater begravet i snemasserne, da en lavine ramte Siachengletjseren i 6000 meters højde i Himalaya-bjergene mellem Indien og Pakistan.

I takt med at håbet svandt, blev alle ti formodet døde. Men nu er én fundet i live. Det oplyser indisk militær i en erklæring tirsdag ifølge Reuters.

Soldaten har ligget begravet i en dybde af otte meter sne i seks dage, men er nu blevet fundet og gravet ud af redningsarbejdere. Han er blevet bragt til et hospital, og hans tilstand betegnes som kritisk.

- Vi håber, miraklet fortsætter. Bed sammen med os, siger D.S. Hooda, en indisk militærtalsmand, ifølge Reuters.

Trods den håbefulde udmelding oplyser indisk militær i erklæringen tirsdag, at de resterende ni soldater formodes at være døde.

Premierminister Narendra Modi kalder soldaternes død "tragisk".

Siachengletjseren bliver kaldt for verdens højest beliggende slagmark, og siden 1984 har omkring 8000 soldater mistet livet her.

De mange dødsfald er resultatet af en mangeårig konflikt mellem Indien og Pakistan, der begge ønsker kontrol over Siachen-området i det omstridte Kashmir.

Samtidig er naturen yderst fjendtlig i området, hvor laviner og jordskred ofte forekommer, og hvor temperaturen kan falde til helt ned omkring minus 60 grader.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip