Ingen russisk blankocheck til ny ukrainsk regering

Ruslands tilbud om at låne Ukraine 82 milliarder kroner står ved magt, selv om Ukraine ser ud til at være ved at få en ny regering. Men lånet og Ruslands fordelagtige gaspriser til Ukraine afhænger også af, hvilken politik en ny regering vil føre.

Det siger Ruslands præsident, Vladimir Putin, på et pressemøde i Bruxelles efter et topmøde tirsdag med EU's topfolk.

- Jeg vil godt understrege, at både lånet og enhver form for reducerede gaspriser ikke handler om vores ønske om at støtte en bestemt regering i Ukraine, men om at støtte folket. Vi ønsker, at der er så lille en byrde på folket som muligt.

- Vi havde en vis forståelse med Asarov (den nu fratrådte premierminister, red.) om, at lånet ikke alene skulle bruges til at dække aktuelle offentlige udgifter, men også til fremadrettede strukturreformer.

- Til spørgsmålet om, hvorvidt vi vil revidere vores lånearrangement, hvis oppositionen kommer til magten, er svaret nej. Det vil vi ikke. Det er ikke vigtigt for os.

- Vi vil tale med enhver regering i Ukraine. Det vigtige for os er, at den ukrainske regering er kreditværdig, og at den kan levere en positiv udvikling, så vi kan have tillid til, at vi får pengene tilbage igen.

- Så det vigtige er, hvilken økonomisk politik, de vil føre, siger Vladimir Putin på et pressemøde i Bruxelles.

/ritzau/

Dagens Gossip