Iran nedtoner påstand om saudiarabisk bombe mod ambassade

En bombe fra den saudiarabisk-ledede koalition, der bomber oprørere i Yemen, ramte alligevel ikke den iranske ambassade i Sanaa.

Det var ellers meldingen tidligere torsdag.

Sent torsdag aften retter den iranske viceudenrigsminister, Hossein Amir-Abdollahian, påstanden og siger i stedet, at en raket har ramt "nær Irans ambassade", skriver nyhedsbureauet dpa.

Konflikten mellem Iran og Saudi-Arabien er meget anspændt i disse dage, og Iran påstod tidligere, at en saudiarabisk bombe "bevidst" havde ramt ambassadebygningen i Yemens hovedstad, Sanaa.

- Denne bevidste handling af Saudi-Arabien er en overtrædelse af alle internationale konventioner, som beskytter diplomatiske missioner, sagde talsmand Hossein Jaber Ansari fra det iranske udenrigsministerium til en statsejet tv-station ifølge AFP.

Saudi-Arabien benægter ifølge BBC, at en af koalitionens bomber er havnet i ambassaden, og at bombardementer slet ikke er blevet udført nær Irans diplomatiske kontor.

I en skriftlig udtalelse fra den saudiarabiske koalition, lyder det, at Irans påstand "er falsk, og at ingen operationer har fundet sted ved eller nær ambassaden".

Samtidig står der i den skriftlige udmelding, at koalitionen "kan bekræfte, at ambassadebygningen er sikker og ikke er blevet beskadiget".

BBC citerer vidner og indbyggere i Yemens hovedstad, Sanaa, for, at bomber ikke har ramt selve ambassaden, men derimod er faldet i det omkringliggende omkring.

I forlængelse af anklagerne annoncerede Iran et forbud mod import af alle varer fra Saudi-Arabien.

Dermed fortsætter krisen mellem det shiamuslimske Iran og det sunnimuslimske Saudi-Arabien, som har stået på i længere tid. Krisen eskalerede dramatisk i weekenden, da Saudi-Arabien henrettede den shiamuslimske profil Nimr Al-Nimr og 46 andre.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip