Iran nedtoner påstand om saudiarabisk bombe mod ambassade

Skrevet af admin

08/01/2016

Dagens topnyheder

En bombe fra den saudiarabisk-ledede koalition, der bomber oprørere i Yemen, ramte alligevel ikke den iranske ambassade i Sanaa.

Det var ellers meldingen tidligere torsdag.

Sent torsdag aften retter den iranske viceudenrigsminister, Hossein Amir-Abdollahian, påstanden og siger i stedet, at en raket har ramt "nær Irans ambassade", skriver nyhedsbureauet dpa.

Konflikten mellem Iran og Saudi-Arabien er meget anspændt i disse dage, og Iran påstod tidligere, at en saudiarabisk bombe "bevidst" havde ramt ambassadebygningen i Yemens hovedstad, Sanaa.

- Denne bevidste handling af Saudi-Arabien er en overtrædelse af alle internationale konventioner, som beskytter diplomatiske missioner, sagde talsmand Hossein Jaber Ansari fra det iranske udenrigsministerium til en statsejet tv-station ifølge AFP.

Saudi-Arabien benægter ifølge BBC, at en af koalitionens bomber er havnet i ambassaden, og at bombardementer slet ikke er blevet udført nær Irans diplomatiske kontor.

I en skriftlig udtalelse fra den saudiarabiske koalition, lyder det, at Irans påstand "er falsk, og at ingen operationer har fundet sted ved eller nær ambassaden".

Samtidig står der i den skriftlige udmelding, at koalitionen "kan bekræfte, at ambassadebygningen er sikker og ikke er blevet beskadiget".

BBC citerer vidner og indbyggere i Yemens hovedstad, Sanaa, for, at bomber ikke har ramt selve ambassaden, men derimod er faldet i det omkringliggende omkring.

I forlængelse af anklagerne annoncerede Iran et forbud mod import af alle varer fra Saudi-Arabien.

Dermed fortsætter krisen mellem det shiamuslimske Iran og det sunnimuslimske Saudi-Arabien, som har stået på i længere tid. Krisen eskalerede dramatisk i weekenden, da Saudi-Arabien henrettede den shiamuslimske profil Nimr Al-Nimr og 46 andre.

/ritzau/