Israels korrupte Ehud Olmert indleder sit fængselsophold

Skrevet af admin

15/02/2016

Dagens topnyheder

Israels tidligere premierminister Ehud Olmert ankom mandag morgen til et fængsel, hvor han skal afsone en dom for korruption, skriver nyhedsbureauet dpa.

- Olmert ankom til Maasiyahu-fængslet i den centrale by Ramle lidt før klokken 10.00, rapporterer journalister på stedet.

Den 70-årige Olmert skal afsone en fængselsstraf på 19 måneder, efter at han er blevet kendt skyldig i korruption og forsøg på at hindre politiets efterforskningsarbejde.

Han er den første eks-regeringsleder i Israel, som skal afsone en fængselsstraf.

Domstolen dømte Olmert til 19 måneders fængsel, hvilket er en nedsættelse af en tidligere dom.

Han blev i maj sidste år dømt seks års fængsel efter at være blevet fundet skyldig i to forskellige anklager om at have taget imod bestikkelse i begyndelsen af 00'erne.

Den 70-årige Olmert var premierminister fra 2006 til 2009.

Han er fundet skyldig i at have taget imod 60.000 shekel (omkring 105.000 kroner), hed det i højesterets endelige afgørelse med tilføjelsen:

- Dommen er 18 måneders fængsel fra den 15. februar.

En del af den oprindelige bestikkelsessag var knyttet til et luksuslejlighedskompleks i Jerusalem, da Olmert var byens borgmester. Men han blev frikendt for denne del af anklagerne mod ham.

Sagen om de 60.000 shekel var relateret til støtte af en valgkampagne.

Olmert fik tidligere på måneden forlænget sin dom med en måned - fra 18 til 19 måneder - da han blev fundet skyldig i at have forsøgt at overtale sin tidligere sekretær Shula Zaken til ikke at vidne mod ham.

Zaken havde optaget de pågældende samtaler med den tidligere premierminister.

Olmert blev genvalgt syv gange til parlamentet.

Den tidligere israelske præsident Moshe Katzav afsoner for øjeblikket en dom på syv års fængsel for voldtægt og sexchikane.

/ritzau/dpa