Jagten vinder Robert for årets bedste film

Det blev Thomas Vinterbergs helt store aften, da hans film Jagten vandt Robert-statuetten for årets bedste danske film, da filmbranchen søndag aften fejrede dansk film ved Robert-prisuddelingen i Tivoli Hotel i København.

Foruden den pris vandt han prisen som årets instruktør og sammen med Tobias Lindholm vandt han også prisen for årets manuskript for Jagten.

Det er filmbranchen selv, der står for uddelingen af prisen, mens Danmarks Film Akademi står bag arrangementet.

For sin præstation i Jagten modtog skuespiller Mads Mikkelsen en Robert for årets mandlige hovedrolle.

Han var dog ikke til stede under arrangementet, mens Helle Fagralid, som årets kvindelige hovedrolle, kunne gå på scenen og modtage prisen for rollen i Nils Malmros' værk Sorg og glæde.

I Jagten er det hovedpersonen Lucas' bedste vens datter, som sætter gang i jagten. I børnehaven siger hun nogle ting, der slipper raseriet løs i den danske provinsby, og snart må Lucas kæmpe for sin overlevelse.

Jagten havde dansk premiere i januar sidste år og har været en af de tre bedst sælgende film fra de seneste fem år.

Thomas Vinterbergs film har vundet Nordisk Råds Filmpris og er desuden nomineret til en Oscar i kategorien bedste udenlandske film, og den kåring finder sted den 2. marts.

Jagten var ved prisuddelingen sammen med Kvinden i buret nomineret i 14 kategorier, mens Spies og Glistrup havde 13 nomineringer, Nordvest havde 11 og Sorg og glæde havde 10.

De nominerede i kategorien årets danske spillefilm var foruden Jagten, Kvinden i buret, Nordvest, Sorg og glæde og Spies og Glistrup.

Årets danske tv-serie fik Borgen III prisen for, mens tv-serien Broen II også blev belønnet ved Robert-uddelingen, hvor både årets kvindelige og mandlige hovedrolle gik til seriens skuespillere.

Newspaq

Dagens Gossip