Jensen er ikke længere det mest udbredte efternavn i Danmark

Jensen er blevet slået af pinden som det mest udbredte efternavn i Danmark.

Navnet er blevet slået af pinden af Nielsen, viser tal fra Danmarks Statistik.

Per 1. januar bærer 255.138 efternavnet Nielsen. Navnet slår altså med et mulehår Jensen som efternavn, der kommer ind på en andenplads med 254.675 personer.

På de næste pladser følger Hansen, Pedersen og Andersen.

Selvom de traditionelle efternavne indtager de første fem pladser over mest brugte efternavne, er der generelt sket et fald.

Aldersfordelingen blandt de fem mest anvendte efternavne viser en tydelig tendens. Jo yngre man er, jo færre har et af de fem mest anvendte efternavne.

Blandt hele befolkningen har 48 procent et efternavn, der slutter med ‘sen’. For 30 år siden var andelen 66 procent. Der har altså været et generelt fald i brugen af denne type efternavne.

Læs også: Her er efternavnet, danskerne dropper

Det mest almindelige fulde navn er Kirsten Nielsen. Der findes 739 personer i Danmark, der bærer det navn. På anden- og tredjepladsen kommer Kirsten Jensen og Michael Jensen med henholdsvis 734 og 647 personer.

De mest udbredte fornavne er for kvinder Marie - hvis det er et af de første fire fornavne - eller Anne og for mænd Peter, hvis man udelukkende ser på det første fornavn.

Følg Dagens Mærkelige Nyheder for flere lignende artikler:

 

 

Dagens Gossip