Johanne Schmidt: Løkke må ikke få nøglerne tilbage

Det var på et hængende hår for Enhedslistens politiske ordfører, Johanne Schmidt-Nielsen.

Med godt en uge til, at hun ville være faldet for Enhedslistens rotationsprincip, udskriver statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) valg til Folketinget senere onsdag, og det betyder, at Johanne Schmidt-Nielsen kan tage endnu en periode for partiet i Folketinget.

- Jeg glæder mig vanvittigt meget til at knokle i de næste uger, og jeg er personligt glad for, at jeg får mulighed for at tage en tur mere, hvis ellers vælgerne ellers vil have mig, siger hun.

- Der er to hovedopgaver: Den ene er at sørge for, at Lars Løkke Rasmussen ikke får nøglerne til Statsministeriet, for det er dårligt for Danmark. Den anden er at sørge for, at Enhedslisten kommer så styrket ud af det her som muligt, siger hun.

I den forgangne valgperiode har Enhedslisten gang på gang hamret løs på regeringen. Særligt husker mange nok forløbet omkring skattereformen, hvor Johanne Schmidt-Nielsen hvæsede eder og forbandelser ud mod regeringen for rullende kameraer.

Og selvom partiet altså overordnet set er et genvalg til regeringen, så forstummer kritikken ikke.

- Thorning har gjort rigtig meget galt. Hun har solgt ud af Dong. Hun har givet topskattelettelser, og hun har helt uforståeligt ikke løst dagpengeproblemet. Men det viser også, at udfordringen er meget enkel, for alt det her ville Løkke have gjort meget værre.

- Denne her regering har ligget længere til højre, end nogen havde regnet med, og det viser behovet for et stærkt Enhedslisten, siger hun.

/ritzau/

Dagens Gossip