Jonas Høgh optrapper OL-satsning frem mod Rio

Finnjollesejleren Jonas Høgh-Christensen flytter til USA og indleder et tætpakket trænings- og stævneprogram, der skal bringe ham tilbage på topniveau - og gøre ham til medaljekandidat ved OL i Rio næste år.

For godt tre måneder siden annoncerede Jonas Høgh-Christensen sit comeback i finnjollen med henblik på at stille op ved OL i 2016, og nu bliver det alvor.

- Jeg er i bedre fysisk form nu, end jeg var 13 måneder før OL i London. Til gengæld har jeg ikke fået sejlet helt så meget, som jeg gerne ville.

- Det kan jeg forhåbentlig rette op på fra nu af. Jeg synes, vi har fået lavet et godt trænings-setup, forklarer Jonas Høgh-Christensen i en pressemeddelelse.

Han er netop stoppet i sit job og flytter om få dage til New York, hvor hans hustru arbejder. I slutningen af juli rejser han videre til Rio for at træne.

Fra slutningen af august tager han hul på et to måneder langt træningsophold i Florida, hvor han skal træne i en mindre gruppe af erfarne verdensklassesejlere.

Til november følger VM i New Zealand, i januar gælder det træning og World Cup i Miami, i februar et nyt træningsophold i Rio og herefter EM i Barcelona og Europa Cup i Palma.

Miami, Barcelona og Palma er samtidig de tre stævner, der afgør den danske OL-udtagelse i finnjollen.

- Jeg skal bruge de næste måneder på at få skarpheden tilbage. Jo mere, jeg sejler, jo mindre energi skal jeg bruge på at håndtere båden, så jeg i stedet kan jeg kigge ud af båden og fokusere på det taktiske, siger han.

Efter Høghs vurdering er det internationale felt i finnjolle-klassen blevet endnu stærkere siden OL i 2012. Han har dog fortsat tiltro til sin egen position blandt de bedste.

- Topfeltet har en blanding af gamle, erfarne drenge og så et hold af, nye stærke navne, der er på vej frem.

- Jeg stiller op, fordi jeg har troen på, at jeg kan gøre mig gældende i kampen om medaljerne, siger Jonas Høgh-Christensen.

/ritzau/

Dagens Gossip