Jyske Bank: DR bør også komme ud af busken

Jyske Banks direktør for udenlandske anliggender, Jens Lauritzen, forstår godt, hvis seerne ryster på hovedet efter at have set bankens rådgivning i Jyske Bank i Schweiz i DR's dokumentar "I Skattely".

- Hvis man ser den udsendelse uden baggrundsviden, fremstod vores rådgiver ikke særlig heldigt. Så kan jeg godt forstå, hvis man ryster på hovedet og siger: Hvad er det dog, der foregår, siger Jens Lauritzen.

Rådgiverens råd er stik imod Jyske Banks politik og retningslinjer.

- Der er en anden præmis end den, DR lægger frem. DR's "forretningsmand" vil flytte ud, lave et offshoreselskab for at undgå at betale skat.

- Efter de to første møder sender vi ham et skriftligt oplæg, hvor vi gør opmærksom på, at vi ikke rådgiver omkring skat, og at det skal gøres korrekt.

- Vi har lagt dokumentationen ud på vores hjemmeside, både det skriftlige brev til DR's "forretningsmand" og materialet fra de to første møder med ham samt den EU-erklæring, han skrev under på, siger Jens Lauritzen.

Da Jyske Bank, ifølge direktøren, har lagt al dokumentation frem på sin hjemmeside, bør DR gøre det samme.

- Vi opfordrer DR til at offentliggøre hele deres materiale. Der blev vist 10 minutter ud af 11 timers optagelser.

- Vi rådgiver indenfor de gældende regler. Skattesvig og skatteunddragelse medvirker vi ikke til, siger Jens Lauritzen.

Af DR Dokumentaren fremgik det også, at Jyske Bank i Gibraltar har haft en sag ved EU-Domstolen, som er sendt retur til den spanske højesteret. Sagen drejer sig om mulig hvidvaskning af penge.

- Den sag afgøres i december. Det var Spanien selv, der ville have den prøvet ved EU-Domstolen på grund af usikkerhed.

- Vi har ikke forsøgt at unddrage information, men den skal efter Gibraltars love gå gennem Gibraltars tilsyn - ikke gennem banken. Det var det, der var stridens kerne, siger Jens Lauritzen.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip