Karinas mand brutalt overfaldet og røvet nytårsnat: 'Jeg er flov over, at det kan ske i Danmark'

Gennemkold og forvirret vandrede han rundt i byens tomme gader med flere kraniebrud, brækkede fingre og en ødelagt mund. Kæben var banket i stykker og hans tænder slået ud.

Gerningsmændene havde taget alle Sahins ting med sig, blandt andet hans mobil og jakke, før de efterlod ham desorienteret, blødende og iskold på et mennesketomt fortov tidligt om morgenen den 1. januar.

44-årige Karina Eris, Sahins kone gennem knap to år, fik besked om det brutale overfald i løbet af formiddagen, da politiet ringede til hende og fortalte, at hendes mand var på vej til traumecentret på Hvidovre Hospital.

Hun havde været bekymret i timevis, fordi han ikke svarede på opkald og sms'er, selvom hans telefon var tændt. Og fordi han burde være hjemme fra byturen for længst.

- Jeg vågnede og undrede mig over, at han ikke lå ved siden af mig. Vi havde sagt farvel til hinanden klokken 4 om morgenen, da jeg ville hjem, og han havde lyst til at feste videre, fortæller Karina Eris, som bor sammen med Sahin i Kalundborg.

41-årige Sahins mareridt begyndte nogle timer efter, at Karina var taget hjem, da omkring 10 mænd slæbte ham ud fra et værtshus på Istedgade på Vesterbro. 

Karina Eris fortæller, at hendes mand har mange sorte huller i hukommelsen, han var meget beruset, men han erindrer at blive tæsket af den store gruppe mænd ude på gaden, hvorefter alle hans ejendele blev stjålet og 8.000 kroner forsvandt fra hans konto.

Om han blev tvunget til at hæve pengene til mændene eller udleverede pinkoden, husker han ikke, men ægteparret håber, at overvågningsbilleder kan opklare sagen.

Sahin gik efterfølgende rundt alene uden retning, omtumlet, grædende og rystet, uden at vide, hvad han skulle stille op.

- Der var heldigvis en venlig person, som hjalp ham over på Mændenes Hjem, og der kunne de hurtigt se, at den var helt gal, siger Karina Eris.

Først omkring middag blev han kørt på hospitalet, fordi politiet ifølge Karina Eris indtil da afviste at hjælpe Sahin trods hans omfattende skader og blodige tøj. Det agter hun nu at klage over.

- De får ham endelig hen til traumecentret på Hvidovre Hospital, hvor man konstaterer, at han blandt andet har flere kraniebrud, kæbebrud og brækkede fingre. Han er siden blevet opereret og har fået sat skruer ind i kæben og har fået en plade ind på kindbenet, som skal holde det hele sammen.

Ingen hjælp fra det offentlige
Der er gået snart to uger siden overfaldet, men Sahin og Karina Eris er stadig voldsomt påvirket af hændelserne. Sahin er netop blevet udskrevet, men forude venter en omfattende tandbehandling, før han kan vende tilbage til sit job som tjener.

- De har slået alle hans tænder løs i overmunden på ham. Vi er ikke helt klar over, hvor slemme skaderne er i undermunden endnu. Men før min mand får det repareret, kommer han ikke i arbejde, og uden arbejde kan han ikke betale for det. På den måde er det en ond cirkel.

- Han er ikke berettiget til sygedagpenge eller nogen for hjælp fra det offentlige, fordi han er familiesammenført. Så det ser ud til, at vi vil miste i hvert fald tre månedslønninger, fortæller Karina Eris.

Hun har startet en indsamling på Facebook, hvor hun håber på at få hjælp til at betale tandlægeregningen, som formentlig vil ende på omkring 50.000 kroner. Parret har indtil videre indsamlet 10.500 kroner.

- Vi er simpelthen så taknemmelige. At der er folk, der gør det her for os, det er simpelthen bare fantastisk. Det viser, at der alligevel er noget medmenneskelighed tilbage i Danmark. 

I mellemtiden forsøger Karina og Sahin at bearbejde oplevelsen og tackle det følelsesmæssige efterspil.

- Vi har netop haft kontakt til egen læge, som har givet os en henvisning til en psykolog. Det skal han. Han græder meget og trækker sig ind i sig selv. Han er meget uforstående. Det er så alvorlig en krænkelse, at det er udover hans fatteevne. Før han har bearbejdet det, kan han ikke yde omsorg og kundepleje, så der går lang tid, før han kommer tilbage på sit arbejde.

Karina Eris har i tiden efter det voldsomme masseoverfald følt skyld og skam over, at hendes mand, som kun har boet i Danmark i to år og oprindeligt kommer fra Tyrkiet, hvor hun mødte ham under en ferie, er blevet udsat for så grotesk en behandling.

- Han havde aldrig regnet med, at sådan noget kunne finde sted i Danmark, fortæller hun.

Indsamlingen til Sahins tandbehandling kan findes HER.

Københavns Politi bekræfter over for Dagens.dk, at sagen er anmeldt og bliver efterforsket.

Følg Dagens Politirapport for flere lignende artikler:

 

 

Dagens Gossip