Katten Larry beholder jobbet i Downing Street 10

Selv om chefen er ved at pakke sammen og overlader nøglerne til sin efterfølger, er der en særlig beboer, som ikke forlader den berømte adresse Downing Street 10 i London.

Katten Larry, som har boet i den britiske premierministerbolig siden 2011, beholder jobbet som musefanger, siger en britisk regeringstalsmand ifølge BBC.

- Det er en tjenestemandkat, der ikke tilhører Cameron-familien, så han bliver, siger talsmanden.

Larry kommer oprindeligt fra et kattehjem, men blev hentet til Downing Street 10 for fem år siden for at hjælpe med rottebekæmpelse, efter en stor rotte var rendt forbi gadedøren midt under en direkte tv-sending.

Katten har efter sigende et stærkt jagtinstinkt og kan lide at lege med muselegetøj. Ifølge regeringstalsmanden har han gjort sit arbejde godt og har været et kendt indslag i kvarteret, siden han flyttede ind.

- Han er en legende i Downing Street, siger talsmanden til NBC News.

Larry følger i potesporene på andre katte i Downing Street, som uofficielt har haft titel af chefmusefanger for regeringskontoret.

Traditionen med at holde kat i Downing Street 10 går ifølge Storbritanniens nationale arkiver helt tilbage til 1800-tallet, skriver NBC.

/ritzau/

Dagens Gossip