Khodorkovskij: Historisk russisk fejltagelse i Ukraine

Mikhail Khodorkovskij, den tidligere oliemilliardær og Kreml-kritiker, siger, at Ruslands indgriben i Ukraine er "en historisk fejltagelse".

- Ruslands grove indgriben i Ukraines revolutionære proces var en historisk fejltagelse, siger Khodorkovskij, som mandag talte til en stor folkemængde på Kijevs Polytekniske Institut.

- Rusland er slået ind på en farlig kurs, tilføjer han og advarer om, at Moskvas træk i nabolandet en dag kan blive brugt mod Rusland selv.

Khodorkovskij, der talte dagen efter, at han havde holdt en stærkt følelsesladet tale på Uafhængighedspladsen i Kijev, mener, at det kan tage "årtier at løse krisen i Ukraine."

På Uafhængighedspladsen sagde Khodorkovskij, at de drab, der skete i Kijev, skete med den russiske ledelses accept.

Den 50-årige Khodorkovskij har selv ansøgt om opholdstilladelse i Schweiz.

- Hans ansøgning om fast opholdstilladelse er udfyldt, siger Boris Durende, som er talsmand for den 50-årige Khodorkovskij, der indkvarterede sig på et hotel i Zürich kort efter, at han blev benådet og frigivet fra fængslet i december.

Den 50-årige forretningsmand har ikke længere intentioner om at udfordre Ruslands præsident og har tidligere udtalt, at han ikke tør vende hjem til Rusland.

/ritzau/AFP

Dagens Gossip