Kineser køber del af B&O efter lang forhandling

Efter længere tids forhandlinger har danske Bang & Olufsen (B&O) solgt en bid af Struer-virksomheden til den kinesiske rigmand Qi Jianhong.

Kinesiske Sparkle Roll Group, som Qi Jianhong ejer ene mand, køber 13,1 procent af aktierne i B&O, oplyser selskabet i en meddelelse.

Da Qi Jianhong i forvejen ejer 5,6 procent af aktierne i B&O ryger hans ejerandel op på 18,7 procent af Struer-virksomheden.

Siden efteråret har rygter om et salg floreret, og det er siden kommet frem, at den kinesiske rigmand Qi Jianhong har afleveret et købstilbud.

- Vi er meget glade for at blive storaktionær, og som tidligere meldt ud, kan vi muligvis fremover forsøge at blive majoritetsaktionær af Bang & Olufsen A/S gennem et offentligt tilbud på samtlige aktier i selskabet, udtaler Qi Jianhong.

Qi Jianhong har købt aktierne af en hollandsk fond - Delta Lloyd Asset Management - til 85 kroner per aktie og er nu den største aktionær i B&O. Og kineseren er glad, for at hollænderne tog imod hans tilbud, siger han i en pressemeddelelse.

- Vi kender Bang & Olufsen godt og ser frem til yderligere at uddybe samarbejdet med ledelsen og bestyrelsen for at støtte deres bestræbelser på vegne af Bang & Olufsen, lyder det.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip