KL vil af med "spareforslag" i ny aftale med regeringen

Kommunernes Landsforening (KL) vil slippe for at betale 2,4 milliarder kroner i omprioriteringsbidrag i økonomiaftalen med regeringen.

Det siger KL's formand, Kalundborgs V-borgmester, Martin Damm.

- Ja, absolut. Det, tror jeg da, at alle kommunalpolitikere synes, ville være rart. Så får man ikke trukket alle de penge. Det giver næsten sig selv. Det er en klar fordel for os, at vi ikke bliver trukket 2,4 milliarder kroner i en økonomiaftale, siger Martin Damm.

Socialdemokraterne vil flytte omprioriteringsbidraget tilbage til kommunerne med støtte fra rød blok og sympati fra Dansk Folkeparti.

Torsdag møder Martin Damm 97 andre borgmestre på det kommunale topmøde i Aalborg. Her opfordrer Frederikshavn Kommune til, at KL ikke laver aftale om omprioriteringsbidrag med regeringen i økonomiaftalen for 2017.

- At en kommune opfordrer os til at lave en god økonomiaftale, kan vi dårligt være imod. Der står ikke, at aftalen ikke skal omfatte omprioriteringsbidrag. De opfordrer os bare til det, siger Martin Damm.

Spørgsmål: - Skal kommunerne støtte Frederikshavns forslag?

- Ja. Det tror jeg da, at vi er enige om alle sammen. Vi vil da gerne have et rygklap til at lave en god aftale, siger Martin Damm.

Han vil ikke kommentere S-forslaget, som støttes af en annoncekampagne.

- Vil kommenterer ikke, når enkelte partier går ud. Det skiller vandene og er ikke vores kop te, siger Martin Damm.

Med bidraget får kommuner 2016-2019 årligt én procent mindre. Det svarer til 2,4 milliarder kroner. Nogle af pengene får kommunerne tilbage.

DF vil sende pengene fra rige til fattige kommuner. Socialdemokraterne vil sende hele beløbet retur til kommunerne - øremærket velfærd.

Ritzau har søgt en kommentar fra finansminister Claus Hjort Frederiksen (V).

/ritzau/

Dagens Gossip