Kommentator: DF's nej til skattelettelser er en torpedo mod Løkke

Det ændrer den politiske dagsorden, at DF-formand Kristian Thulesen Dahl melder ud, at DF ikke vil være med til skattelettelser inden næste valg.

Sådan lyder det fra politisk kommentator Hans Engell, efter at Thulesen har sagt til DR Nyheder, at der ikke er penge til at lette skatten.

- Det er en særdeles dramatisk udmelding, som ændrer den politiske dagsorden. Det er klart, at det er en torpedo mod Løkkes (statsminister Lars Løkke Rasmussen, red.) regering, siger Hans Engell.

Med det mener han, at der i regeringsgrundlaget står, at der skal føres skatteforhandlinger og undersøges muligheder for at nedsætte topskatten.

- Med det her afblæser det største borgerlige parti skatteforhandlingerne. Dermed sætter man både Løkke og Samuelsen (Liberal Alliances formand, Anders Samuelsen, red.) stolen for døren, lyder det fra Engell.

Ifølge Hans Engell er det afgørende nu, om Liberal Alliance, som kræver lettelser i topskatten, vil finde sig i den nye situation eller sætte hårdt mod hårdt.

Venstre-regeringen står dermed i en vanskelig situation, hvor to borgerlige partier - Liberal Alliance og DF - er kommet med ultimative krav, som går direkte mod hinanden.

Liberal Alliance har en skattereform med nedsættelser af topskatten og øget vækst som ultimativt krav, mens DF ikke vil gå med til skattelettelser, når der samtidig skal lægges milliarder til side til flygtningeudgifter.

- Så kan regeringen jo ikke komme igennem med noget som helst. Og hvad gør en regering, der ikke kan komme igennem med noget som helst? Det er det, der bliver spændende at høre de næste dage, siger Engell.

Ifølge Engell vælger Thulesen at melde klart ud nu for ikke at blive til grin.

- DF vil ikke længere gå rundt til vælgermøder og foregive, at der både er råd til at betale for flygtninge, velfærd og også skattelettelser. Så vælger DF velfærden, lyder det fra den politiske kommentator.

/ritzau/

Dagens Gossip