Kriminelle dræber 15 mexicanske betjente i baghold

Mindst 15 mexicanske politibetjente er blevet dræbt i et bagholdsangreb i den vestlige del af landet, oplyser myndighederne.

Angrebet skete mandag eftermiddag på en motorvej nær byen Soyatan mod en konvoj af elitebetjente på vej mod landets næststørste by Guadalajara.

- Femten af vores kolleger har mistet livet. Fem betjente blev såret under denne begrædelige episode. De sårede er alle i stabil tilstand, siger sikkerhedskommissær Francisco Alejandro Solorio Arechiga i delstaten Jalisco.

- De døde i et kujonagtigt angreb, og vi må ikke svigte vores styrke.

Anklagemyndigheden i Jalisco omtalte bagholdsangrebet mandag sent, men han nævnte blot, at betjentene var skudt - ikke at de var døde.

De regionale myndigheder mener, at angrebet er hævn for anholdelser af bandemedlemmer i forbindelse med efterforskningen af et drabsforsøg på sikkerhedskommissæren 30. marts.

- Disse angreb er en reaktion af organiseret kriminalitet efter angrebet mod mig, siger Solorio efter et møde med sikkerhedsrepræsentanter i Guadalajara.

Myndighederne har ikke sat navn på den kriminelle bande, men en sikkerhedskilde siger til det franske nyhedsbureau AFP, at man mistænker et magtfuldt narkokartel i delstaten.

19. marts skød kriminelle i Ocotlan mod politiet, og 11 personer blev dræbt - fem betjente, tre mistænkte og tre forbipasserende.

/ritzau/AFP

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip