Krohn-Dehli dukker Barcelona med første Sevilla-scoring

03/10/2015

Danske Michael Krohn-Dehli strålede om kap med den sydspanske sol og indtog en hovedrolle, da han lørdag scorede i Sevillas hjemmesejr på 2-1-sejr over FC Barcelona i Primera Division.

Efter en svær start i Sevilla, hvor spilletiden ikke har hængt på træerne, har danskeren på det seneste spillet sig ind i startopstillingen.

Og lørdag stemplede Krohn-Dehli for alvor ind i bevidstheden hos Sevillas fans, da han var arkitekten bag sejren med sin første scoring for Sevilla og med oplæg til holdets anden scoring.

Neymar fik reduceret til 1-2 på et straffespark i en kamp, hvor træværket fire gange reddede Sevilla.

Resultatet betyder, at Sevilla kravler op i midten af tabellen med otte point, mens Barcelona ligger på tredjepladsen med 15 point - ét mere end Real Madrid, der dog har spillet en kamp færre.

Efter en første halvleg uden scoringer viste danskeren klassen efter 52 minutter, da han bragte Sevilla foran, hvilket fik tilskuere, spillere og træner Unai Emery til at gå amok på hjemmebanen Ramón Sánchez Pizjuán.

Kevin Cameiro stormede ned ad højre kant og sendte i højt tempo bolden ind foran mål, hvor Barcelonas Jeremy Mathieu ikke fik clearet situationen. Bolden strøg gennem feltet og endte hos Krohn-Dehli, som køligt sendte den fladt ind bag Claudio Bravo i Barcelona-målet.

Herefter stormede danskeren ud til det ellevilde hjemmepublikum og fejrede sin første scoring i Sevilla-trøjen.

Et slag i ansigtet på Barcelona, som i øjeblikket er presset af skader hos flere nøglespillere. Lionel Messi er ude med en knæskade, som holder den argentinske troldmand ude i flere uger endnu.

Ydermere pådrog Andrés Iniesta sig en muskelforstrækning i Champions League-sejren over Bayer Leverkusen i ugens løb, og han var heller ikke med lørdag, ligesom også Rafinha er ude af spillet i øjeblikket.

Alt dette skænkede Krohn-Dehli næppe mange tanker, for efter 58 minutter var danskeren på spil igen.

Krohn-Dehli modtog bolden på kanten af straffesparksfeltet i venstre side. Han tog et kort træk forbi sin oppasser og sendte med stort overblik bolden indover, hvor Iborra headede Sevilla foran 2-0.

Nu duftede Sevilla succes efter en skidt start på ligaen i denne sæson, men et kvarter før tid kom holdet under pres.

Hjemmeholdets Benoît Tremoulinas vendte siden til en afslutning på kanten af eget felt, og bolden ramte ham på armen efter et Barcelona-forsøg.

Dommeren pegede på straffesparkspletten, og Neymar reducerede efterfølgende og skabte spænding i de sidste minutter.

Selv om Barcelona pressede på mod slutningen, lykkedes det Sevilla at sikre sejren og på den måde dække op til nattefest i Andalusien for Sevillas fans.