Landin storspiller i Danmarks sejr over EM-guldvinderne

23/07/2016

Det mandlige danske håndboldlandshold hentede fredag aften en sejr over Tyskland i den første kamp ved OL-testturneringen i Frankrig.

Niklas Landin storspillede i målet, da Danmark vandt 25-19 over europamestrene efter en føring på 12-8 ved pausen.

Danskerne er dermed klar til at møde Frankrig søndag, efter at franskmændene besejrede Egypten.

Første halvleg blev en okay oplevelse set med danske øjne, for Danmark gik til pause med en føring på fire mål.

Danmark skulle dog bruge omkring fire minutter, før Mikkel Hansen fik scoret det første danske mål.

Niklas Landin havde en redningsprocent på et stykke over 50 i første halvleg, og Morten Olsen kom ind som højre back i stedet for Mads Christiansen og scorede flere mål.

Niklas Landins kommende målmandskonkurrent i THW Kiel, Andreas Wolff, tog dog også glimrende fra i det tyske mål.

I defensiven nåede den genkomne forsvarsgeneral, René Toft Hansen, at rage to tominutters udvisninger til sig inden for det første kvarter.

Det satte visse begrænsninger for hans spilletid i den resterende del af kampen.

Det hjalp lidt på tyskernes offensiv, da de gik over til at spille med en mand i overtal i angrebet, selv om det indbefattede den risiko, at et boldtab betød en dansk kontrachance mod et tomt mål.

Det benyttede venstrefløjen Casper U. Mortensen sig blandt andet af til at score et af karrierens lettere mål.

I anden halvleg havde Danmark hele tiden en komfortabel føring, og Niklas Landin fortsatte de gode takter i målet.

Kiel-målmanden sluttede kampen med en redningsprocent på 50.

Også Hans Lindberg, der må nøjes med en status som reserve ved OL i Rio, kom ind og scorede flere gange, mens Lasse Svan Hansen fik et hvil.