Landstrænerens ændringer sendte Frankrig til VM

Fem ændringer gjorde forskellen for Frankrig, da de tidligere verdens- og europamestre tirsdag aften vendte et truende nederlag til samlet VM-kvalifikation.

Landstræner Didier Deschamps havde skiftet ud på fem pladser i forhold til fredagens kamp i Kiev, hvor Ukraine nærmest spillede franskmændene helt ud af byen.

Mamadou Sakho og Raphael Varane var nye i midterforsvaret. Yohan Cabaye var ny på midtbanen, Mathieu på kanten og Karim Benzema i front. Benzema scorede måske et lidt kontroversielt mål i offside-position - ikke desto mindre vandt Frankrig 3-0 efter 0-2 i Kiev.

- Vi vendte situationen, men det er spillerne, som skal have ros. Det er dem på banen, der er historien i dag. Jeg lever bare gennem dem, siger den ydmyge landstræner, som selv var landsholdsanfører for Frankrig, da nationen vandt VM i 1998 og EM to år senere.

Spillerne hyldede landstræneren ved efter kampen at kaste ham op i luften i midtercirklen på Stade de France.

- At føre Frankrig til VM. Særligt efter den dårlige første kamp, er helt fantastisk, siger den 45-årige landstræner.

Rent fodboldteknisk gik Didier Deschamps fra en formation, som i Kiev nærmest var 4-2-3-1 til at spille med 4-3-3 på Stade de France i Paris.

- Jeg vidste, at vi var nødt til at skifte system på et tidspunkt. Jeg tog beslutningen i søndags. Vi var tvunget til at score, men skulle også bruge spillere, der kunne skabe balance. Det gjorde Cabaye, Pogba og Matuidi, fortsætter træneren.

Franskmændenes indstilling til kampen virkede også væsentligt bedre end i fredagens kamp i Kiev. Et faktum, Pogba også erkendte.

- Efter den første kamp i Kiev, sagde vi til hinanden, at vi ville til Brasilien, og vi ville vise det. Vi var fokuserede på den ambition, og vidste, hvad det krævede af os, siger Pogba.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip