Lang retssag i vente: Over 100 vidner i sag om vold på institution

En af de unge tissede blod og havde svært ved at gå efter den vold, han ifølge anklageskriftet blev udsat for på Solhaven. Andre fik flænger i ansigtet, og andre igen havde vejrtrækningsproblemer, efter ansatte tog kvælertag på dem.

- Vi har rejst tiltale for grov vold, fordi vi mener, at volden har karakter af mishandling, siger den ansvarlige anklager ved Nordjyllands Politi, Lene Lentz.

Læs også: Solhaven-ansat anklages for trusler mod vidne

I alt er 12 personer tiltalt for vold mod 21 unge på institutionen fordelt på 75 anklagepunkter. Udover vold er de også tiltalt for at tvinge nogle af beboerne på Solhaven til kun at have underbukser på i længere tid, og for at tvinge en til a tsidde på en skammel meget længe.

Læs også: Borgmester frikender sig selv i voldssag

Sagen går i gang i Retten i Aalborg 2. september og fordeler sig over i alt 40 dage. Først i slutningen af marts næste år regner man med en dom.

- Det er et komplekst og tidskrævende forløb, fordi så mange er involveret. Alle vidner skal først afhøres af anklageren, og herefter har de 12 tiltaltes forsvarere mulighed for at stille spørgsmål til vidnet, siger Lene Lentz.

Følg Dagens.dk på Facebook - klik her og vær med

 

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip