Langskytter sender FC Midtjylland op på førstepladsen

08/01/2014

FC Midtjyllands håndboldkvinder overtog onsdag aften førstepladsen i håndboldligaen med en hårdt tilkæmpet 30-26-sejr ude mod Team Esbjerg.

FC Midtjylland satte sig hurtigt på første halvleg og var i overgang foran med tre mål. Især gæsternes landsholdsspiller Line Jørgensen imponerede med flere flotte scoringer fra distancen.

Men som halvlegen skred frem, spillede hjemmeholdets spillere sig mere og mere varme, og to minutter før pausefløjtet kunne Maibritt Kviesgaard kyle bolden i mål til 13-13. Pausestillingen lød på 14-14.

Jævnbyrdigheden fortsatte i første del af anden halvleg, men med et kvarter tilbage skruede FC Midtjylland op for tempoet og trak langsomt fra.

Midtjydernes hollandske bagspiller, Nycke Groot, var foregangskvinde med flere langskudsscoringer. I det hele taget var FC Midtjyllands skytter meget stærkt skydende kampen igennem.

Gæsternes andenmålmand, Anne Hansen, spillede også en nøglerolle. Hun kom ind og reddede blandt andet to straffekast og var dermed stærkt medvirkende til, at FC Midtjylland kunne forlade Esbjerg med en 30-26-sejr i bagagen,

Sejren fik dog en lidt bitter smag for midtjyderne. For med et minut igen måtte Nycke Groot bæres fra banen med en alvorlig ankelskade.

Sejren gør midtjyderne til ligaens øjeblikkelige førerhold med 19 point. Men førstepladsen kan vise sig kun at være til låns. Fredag tørner Randers og Viborg sammen, og vinder Randers den kamp, vil de passere FC Midtjylland i tabellen.