Lazio-flop fuldender Italiens europæiske fiasko

17/03/2016

Der er ingen italienske hold med, når der fredag trækkes lod til kvartfinalerne i de europæiske klubturneringer i fodbold.

Det står klart, efter at Lazio torsdag aften røg ud af Europa Leagues ottendedelsfinaler med et brag.

Klubben fra Rom havde ellers et fornuftigt 1-1-resultat med fra udekampen mod Sparta Prag, men på hjemmebane gik det helt galt for Lazio, der tabte 0-3.

Tjekkerne afgjorde mere eller mindre sagerne med to mål inden for få minutter i kampens indledende fase.

Efter ti minutter bragte Sparta Prag-anfører Borek Dockal sit hold foran med et drønende skud, som efterlod Lazios målmand, Federico Marchetti, uden chance.

Få minutter senere øgede Ladislav Krejci føringen til 2-0, da han scorede med et listigt skud langs jorden.

Så skulle Lazio score tre gange for at gå videre, men det kom klubben aldrig i nærheden af.

I stedet kom Sparta Prag foran 3-0 kort før pausen, da Lukas Julis drejede et indlæg fra venstre side i mål.

I anden halvleg blev der ikke scoret, så Lazio røg ud med samlet 1-4.

I Champions League havde Italien både Roma og Juventus med i ottendedelsfinalerne, men de røg ud mod henholdsvis Real Madrid og Bayern München.

Mens italiensk fodbold må ærgre sig, så er det modsatte tilfældet i Spanien, der torsdag fik foreløbig to hold videre til kvartfinalerne i Europa League.

Villarreal spillede 0-0 ude mod tyske Bayer Leverkusen og går videre med samlet 2-0.

I det rent spanske opgør mellem Valencia og Athletic Bilbao var førstnævnte stærkest med en 2-1-sejr på hjemmebane torsdag, men det var ikke nok til at gå videre.

Athletic Bilbao er videre med samlet 2-2, fordi holdet formåede at score flest mål på udebane.

Træner Gary Nevilles Valencia-hold kunne dog med rette føle sig bortdømt, for Bilbaos 1-2-reducering et kvarter før tid fandt sted under stærkt kontroversielle omstændigheder.

Det var ikke så meget den tidligere Valencia-angriber Aritz Aduriz' scoring, der fejlede noget, men i optakten til målet havde en Bilbao-spiller sin ene arm på bolden, uden at det fik konsekvenser.

I første halvleg havde Santi Mina bragt Valencia foran 1-0, da han udnyttede en returbold, og senere i halvlegen scorede Aderlan Santos til 2-0 på et kraftfuldt hovedstød.

Efter Bilbaos reducering blev Gary Neville sendt op på tribunen, da han protesterede over, at scoringen ikke blev annulleret.

Senere torsdag kan de seneste to års vindere af Europa League, Sevilla, blive det tredje spanske hold til at gå videre.

Michael Krohn-Dehlis klub spiller hjemme mod schweiziske FC Basel, der har Daniel Høegh med. Begge danskere starter på banen i torsdagens kamp.

Den første kamp i Schweiz endte 0-0.

I Champions League har Spanien tre hold med i kvartfinalerne, efter at både FC Barcelona, Real Madrid og Atlético Madrid er kommet videre.