Lee Chong Wei får intet wildcard til VM

Selv om han 1. maj har udstået sin dopingkarantæne, ved badmintonstjernen Lee Chong Wei endnu ikke, om han kan deltage ved VM i Jakarta i august.

Efter sin otte måneder lange karantæne ligger Lee Chong Wei ikke placeret til en VM-plads på verdensranglisten, og derfor havde Malaysias badmintonforbund (BAM) håbet på et wildcard til den 32-årige stjerne.

Det fik kineseren Lin Dan nemlig i forbindelse med VM i 2013. Men det internationale badmintonforbund (BWF) har ikke i sinde at tildele Lee Chong Wei et wildcard, meddeler det malaysiske forbund.

Det sætter BAM i en prekær situation. Forbundet kan nemlig vælge at udtage Lee Chong Wei, men det skal i så fald være på bekostning af en af de to bedst placerede malaysiske spillere, som på papiret har gjort sig fortjent til udtagelse.

Det vil enten gå ud over Chong Wei Feng eller Zulfadli Zulkiffli, der rangerer som henholdsvis nummer 32 og 41 i verden.

Lee Chong Wei ligger aktuelt nummer 46 på listen.

Senest på torsdag skal BAM udpege de to spillere, der skal repræsentere Malaysia i herresingle ved VM fra den 10. til den 16. august.

Det var ved det seneste VM i Danmark, at Lee Chong Wei afleverede en positiv dopingtest, som har holdt ham ude i de seneste otte måneder.

Trods sin tidligere position som nummer et på verdensranglisten har Lee Chong Wei stadig til gode at vinde VM.

/ritzau/

Dagens Gossip