Libyske styrker rykker ind i Islamisk Stat-højborg

Regeringsloyale styrker i Libyen har under en større offensiv indtaget kystbyen Sirte, som Islamisk Stat har kontrollen over. Det siger en talsmand for styrkerne.

- De væbnede styrker er gået ind i Sirte. De befinder sig nu i centrum, hvor kampene med Daesh fortsætter, siger talsmanden, Mohamad Ghassri, med brug af en arabisk betegnelse for Islamisk Stat.

- Operationen vil ikke vare så meget længere. Jeg tror, at vi vil kunne annoncere befrielsen af Sirte om to-tre dage, tilføjer han.

Talsmanden har forklaret, at de regeringstro styrker møder modstand fra Islamisk Stats krigere, som blandt andet har placeret snigskytter rundt om i Sirte.

- Snigskytterne er en bekymring for os, fordi de kan skyde fra lange distancer, og det har forhindret os i at kæmpe inde i byen, sagde han tidligere til Reuters.

De libyske styrker har indledt en større offensiv mod Sirte, som er Islamisk Stats højborg i Libyen.

Kampfly bomber den yderliggående islamistiske gruppes stillinger fra luften, mens flåden tidligere på dagen meddelte, at den har taget kontrol med byens kystlinje.

Styrkerne, der er under den nye samlingsregerings kontrol, har blandt andet bombet stillinger ved et konferencecenter i Sirte, hvor Islamisk Stat havde oprettet et kommandocenter, oplyser regeringsstyrkerne i en meddelelse.

/ritzau/AFP

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip