Løkke: 2025-plan skal sænke skat og øge velfærd

- Jeg er blevet klogere. Men det er nok heller ikke så svært med mit udgangspunkt.

Sådan lød det selvironisk fra statsminister Lars Løkke Rasmussen (V), da han torsdag afsluttede det to dage lange møde i statsministerboligen Marienborg. Mødet skal give input til regeringens 2025-plan, der fremlægges efter sommerferien.

Løkke lagde allerede på førstedagen af mødet op til, at han vil vente med at fremlægge konkrete initiativer til efter sommerferien.

Men han fastslår, at den grundlæggende konklusion på Marienborgmødet er, at den skandinaviske model med lighed "og mulighed for at række ud efter succes" er den rigtige.

Det understreges af, at Danmark er et af de rigeste og mest lige lande i verden. Men modellen er især udfordret på tre punkter, mener Løkke:

- Vi er ikke gode nok til at skabe vækst og arbejdspladser. Der er for mange på offentlig forsørgelse frem for i arbejde. Og de offentlige finanser er historisk stramme, lyder opsummeringen fra statsministeren.

Han fastslår, at målet med 2025-planen bliver at adressere de tre udfordringer, så der kan skabes et øget råderum i den offentlige økonomi.

- Tanken er at investere det større råderum i øget kernevelfærd og den helt nære velfærd, der består i lavere skat.

- Vi skal have sundhed i verdensklasse, en tryg omsorg for ældre og gode uddannelser. Skal vi levere det, så skal vi handle, sagde Løkke.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip