Løkke: Ja til folkeafstemning vil forbedre politiet

Et ja ved folkeafstemningen om retsforbeholdet 3. december vil gøre politiets arbejde lettere. Det understreger statsminister Lars Løkke (V) i sin tale på Venstres landsmøde lørdag.

Statsministeren mener nemlig, at Europol-samarbejdet er lige så afgørende for kvaliteten i politiet som den politiaftale, der faldt på plads tirsdag.

- Politiet skal have de bedste muligheder for at sikre vores tryghed. En del handler om ressourcer og prioriteringer.

- Den del har vi klaret med flerårsaftalen. Men mindst lige så vigtig er det, at politiet - også i fremtiden - kan efterforske også grænseoverskridende kriminalitet, siger Lars Løkke i sin tale.

Regeringen indgik en politiaftale i samarbejde med Socialdemokraterne, Dansk Folkeparti, Liberal Alliance og De Konservative. Den giver ekstra 480 millioner kroner til ordensmagten.

Men den styrkede økonomi kan ikke stå alene, hvis man skal bekæmpe kriminalitet på tværs af landegrænser. Ifølge Lars Løkke er det derfor for risikabelt at stemme nej, hvis man vil cyberkriminalitet, børneporno og menneskesmugling til livs.

- I Venstre tager vi ingen chancer. Vi tager det sikre valg, siger statsministeren.

Lars Løkke tvivler samtidig på mulighederne for en såkaldt parallelaftale, hvor Danmark kan deltage i det europæiske politisamarbejde, men stadig beholde det resterende retsforbehold.

- Nej-siden siger, at de da også går ind for dansk deltagelse i Europol, og at man sagtens kan bevare dansk medlemskab på anden måde. Men hvis det var så nemt, hvorfor har Danmark så fået afvist ansøgning om parallelaftaler flere gange, spørger han.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip